Line Nygaard Jensen

Studie: Materialeingeniør
Projekt: Intelligente tekstiler på virksomheden Ohmatex

 

Jeg afprøver de forskellige muligheder og tester dem. Og det spændingsfelt, der ligger omkring undersøgelsen og det ukendte, det kan jeg virkelig godt lide.
Line Nygaard Jensen

Jeg laver mit semesterprojekt sammen med virksomheden Ohmatex, der har specialiseret sig i intelligente tekstiler nærmere bestemt elektroniske tekstiler også kaldet e-textiles. 

E-textiles er funktionelle tekstiler, der integrerer elektronik fx til at måle kroppens temperatur eller bevægelse.

Jeg synes, det er interessant at arbejde med funktioner i materialerne. Hvordan man rent teknisk kan designe og forbedre en vare af tekstil.

Min opgave er at forbedre et produkt

Ohmatex har udviklet et produkt, der kan måle muskelaktivitet. Det, som udefra ligner et almindeligt stykke stof, kan opfange, hvordan brugeren bevæger sine muskler.

Det kan være vigtig viden i forbindelse med ensidigt, gentagende arbejde, der belaster kroppen eller  sportsaktiviteter. Teknologien kan hjælpe med at guide til den rette behandling, hvis skaden er sket eller til at optimere fysiske præstationer.

Min opgave er at finde ud af, hvordan vi kan forbedre teknologien – og lave en version 2.

Normalt forbinder vi muskelaktivitet med varme og sved, og det er godt for fugt er en god leder. Men ved mindre fysiske aktiviteter genereres der ikke så meget fugt eller sved. Derfor er min udfordring at finde ud af, hvordan vi kan forbedre og bibeholde fugt i elektroderne for at sikre et godt elektrisk signal over en længere periode.

Jeg tester i laboratoriet

Der er mange muligheder. Vi kan tilføre fugt med vand eller en helt anden væske, der ikke fordamper. Vi kan også lave elektroderne i andre materialer med en længere tørretid eller en bedre evne til at holde på fugten.

Jeg afprøver de forskellige muligheder og tester dem. Og det spændingsfelt, der ligger omkring undersøgelsen og det ukendte, det kan jeg virkelig godt lide.

De praktiske laboratorieprøver er desuden en af mine spidskompetencer fra uddannelsen. Til gengæld lærer jeg en masse nyt om elektronik i tekstiler og brug af data fra mine forsøg.

Min arbejdskraft er værdifuld

I min opgave arbejder jeg tæt på virkeligheden. Det betyder meget, at mit semesterprojekt ikke kun er et skoleprojekt. Samtidig kan jeg mærke, at dét, jeg kan bidrage med som studerende, rent faktisk kan bruges til noget i industrien.

Det er også et plus på mit CV, at jeg får erfaring med et projekt, der løser et reelt problem for en virksomhed.   

De 3 bedste ting ved projektet

  • Samarbejdet med en virksomhed giver langt større relevans til min opgave.
  • Jeg danner netværk med uddannede ingeniører og en spændende virksomhed.
  • Jeg udfordrer mig selv - og det er super vigtigt for at lære nyt!