Line Thorø

Studie: Sygeplejerskeuddannelsen

Studerende Line Thorø

Mit studie

Jeg har valgt at læse til sygeplejerske, fordi det altid har været min drømmeuddannelse. Jeg vil gerne kunne gøre en forskel, og jeg glæder mig meget til at være færdiguddannet, så jeg kan hjælpe andre mennesker, der har brug for hjælp og omsorg.

Uddannelsen består af 60% teori og 40% praksis. Som sygeplejestuderende er du dermed meget ude i praktik, hvor du hurtigt bliver en del af den virkelige verden.

Det, at uddannelsen hele tiden veksler mellem teori og praksis, gør, at man som studerende har gode muligheder for at koble teori på praksis – og omvendt. Det er rigtigt fedt, at det er så praksisnært

Det sjoveste ved mit studie er, at vi har et ”Sygeplejelab”, hvor vi som studerende kan udfolde os. Her kan vi øve os i mange forskellige procedurer, inden vi skal ud og prøve tingene af i den virkelige verden. Vi lærer fx nedre hygiejne ved at skifte ble på en ”patient”, der har øllebrød i bleen, vi måler hinandens værdier og vi øver kommunikationsteorier.

Mine drømme 

Jeg har altid haft en stor passion for både børn og sygepleje, og det vil være den perfekte løsning for mig, hvis det en dag lykkes mig at få drømmejobbet på en børneafdeling.

Når man arbejder som sygeplejerske er der ikke to dage, der er ens. Man ved aldrig, hvad dagen bringer – sådan er det at arbejde med mennesker. Min mor inspirerer mig utrolig meget. Hun er verdens bedste sygeplejerske, og hvis jeg bliver bare halvt så dygtig som hende, så skal det nok blive godt.


Mine råd 

  • Gør det! Hvis du går med en drøm om at blive sygeplejerske, skal du helt sikkert gøre det. Det er en uundværlig og meget bred uddannelse, så selvom du måske ikke ved, hvad du præcis vil bruge uddannelsen til, er der helt sikkert også en vej for dig.
  • Som sygeplejerske bruger man ofte sig selv som redskab i sin sygepleje til patienterne, og du skal være indstillet på, at du skal ”ligge dig selv på hylden” for at kunne fokusere 100% på patienterne.
  • Du skal synes det er spændende at arbejde med mennesker.

Line deler sit studieliv på Instagram

Mød hende og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege