Louise Østergaard - eliteløber

Studie: Pædagog
Løber i Randers Freja Atletik og på landsholdet

Foto: Smash Agency

 

Pædagogstudiet har betydet rigtig meget for mig - det er vigtigt, at jeg er mere end bare atlet.
Louise Østergaard

 

 

 

Da jeg startede på studiet dyrket jeg ikke atletik på det niveau som jeg gør nu. Mine prioritering er gået fra at studiet var det som fyldte mest, til at atletik nu kommer i første række. Jeg skal prioriterer anderledes, da det er vigtig at jeg sover nok og spiser rigtigt, så jeg er klar til mine træninger - alt handler om atletik. 

Heldigvis er der god forståelse for min situation, både blandt mine medstuderende og underviserene. Hvis jeg i god tid får meldt ud hvornår jeg er væk, kan jeg sagtens bidrage selvom jeg sidder på den anden side af skærmen.

Hvis der er obligatoriske timer som jeg misser, får jeg erstatningsopgaver som jeg skal lave i stedet. Der er dejligt at alle er forstående og ved at det er sådan vi gør.

En balancegang

Pædagogstudiet har betydet rigtig meget for mig, fordi det er vigtigt at jeg er mere end bare atlet. Jeg finder rigtig meget af min identitet og den jeg er ud fra at være atlet, men jeg er også kommende pædagog og jeg kan også alt mulig andet.

Selvom det til tider kan være svært, er det en fed balancegang både at tage en uddannelse og dyrke elitesport ved siden af. 5 ud af 6 af de andre piger som jeg løber stafet med studerer også, så det er helt normalt at vi sidder i flyet og læser i vores skolebøger eller læser op til eksamen – det skal jo passes som var det er arbejde!

 

Mine forældre og to søskende er alle pædagoger, så det er ikke nogen overraskelse at jeg også har valgt at gå den vej. Jeg har altid vidst at jeg vil arbejde med mennesker fordi jeg gerne vil gøre en forskel for andre. Samtidig ved jeg også at jeg ønsker at bygge ovenpå med en kandidat, måske generel pædagogik, eller pædagogisk psykolog.

Jeg har kun løbet for Randers Freja Atletik. Det er som mit andet hjem, hvor alle kender alle og jeg har haft den samme træner altid. Selvom atletik på mange områder er individuelt, kræver det rigtig meget samarbejde og der er et stort team bag mig, som hverdag arbejder for at jeg kan komme til at løbe bedre – det må man endelig ikke glemme!

Det fedeste

Jeg har længe gerne ville fokuserer endnu mere på atletikken, det har bare skulle være på det rigtige tidspunkt, hvor jeg også har følt at jeg var moden nok til det. Nu træner jeg 7-10 gange i ugen, og det er det fedeste i verden!

Sidste år kvalificerede jeg mig med stafetlandsholdet på 4*100m. til EM, hvilket vi troede var det største vi kunne opnå. I maj til World relay i Japan lykkedes det os så at kvalificerer os til VM i oktober i år – så det er gået over al forventning. Det vi troede var det største vi kunne opnå, viste sig at være en flirt til noget som var endnu større.

Vi er 6 piger udtaget til VM og det er de fire bedste på dagen som løber. Det kan godt være hårdt at være den som ikke skal løbe, men det er spillets regler og vi ved alle at det er det vi gør ind til – sådan er det! 

På den måder er det jo ikke anderledes end at spille på et fodbold hold, der er jo nogen som skal sidde på bænken, og de er jo ikke en mindre del af holdet af den grund.

Det giver blod på tanden at vide at man skal præsterer hver gang. Det er fedt at være en del af sådan et team som skriver dansk atletikhistorie.

Stramt program

Jeg har et stramt program og der skal meget planlægning til for at få det hele til at gå op.

Der er ikke noget som må gå galt nogle steder, man skal holde tungen lige i munden. Indtil videre er det gået som det skulle og det har været forholdsvist nemt og med de muligheder som jeg har gennem VIA Elitesport går det hele lidt nemmere. 

Gode råd til andre studerende

  • Spring ud i det, for det kan godt lade sig gøre! 
  • Snak åbent om dine behov og lav i god tid en oversigt over hvad der skal ske hvornår, så du undgår at står med problemet dagen før.