Maja Gunhild Joensen

Studie: Psykomotorikuddannelsen

Mit studie

Jeg læser til psykomotorisk terapeut, fordi jeg gerne vil hjælpe mennesker til at mærke livet og blive en aktiv medspiller i det.
Jeg synes, at det er vigtigt at kende sin krop og "være" i den, frem for blot at have en krop. Det kan fx være at fokusere på at nyde en løbetur, i stedet for at fokusere på at løbe 10 km.

Jeg er i praktik på Livsstilshøjskolen i Gudum, hvor jeg underviser i to valgfag i naturen, giver kursisterne psykomotorisk behandling og arbejder som højskolelærer.

At kunne skabe et rum hvor mennesker kan udvikle sig. Det er min store motivation.

Samarbejdet med mine kollegaer har været afgørende for at kunne få lov til at udøve psykomotorik og alle aspekter af det faglige og dermed få maksimal læring ud praktikken. Den tværfaglige sparring, og den feedback jeg har fået, har betydet meget.

De mennesker, der kommer på højskolen er i alderen fra 18 til 70 år, og jeg har lært at håndtere en gruppe, der spænder vidt både i personlighed og i udfordringer. At undervise en så differentieret målgruppe har været en udfordring og en læring.

Jeg læser til psykomotorisk terapeut, fordi jeg gerne vil hjælpe mennesker til at mærke livet og blive en aktiv medspiller i det.

Mine råd

Mit råd er, at du skal sætte dig selv i spil. Der sker meget med en person igennem en uddannelse, og på psykomotorikuddannelsen skal man arbejde med sig selv både kropsligt og personligt. Det er uundgåeligt og sker naturligt som en del af studiet, men man kan også vælge at få timer ved en psykomotorisk terapeut.

En ting mere er at finde sin egen vej i det og stole på det.


Jeg oplever, hvordan det er at hjælpe en højskoledeltager med at bearbejde personlige udfordringer for bagefter at sidde og snakke politik over aftensmaden. Begge ting er betydelige i relationen.

- Jeg har også lært, hvor vigtigt det er at kunne stå fast selv for at kunne hjælpe andre. Det kræver overskud og overblik. Jeg har fundet min måde, jeg bruger naturen og mine venner. Men det gælder om at finde sin egen måde.

Min motivation

Det er min store motivation at kunne skabe et rum, hvor mennesker kan udvikle sig. At give folk mulighed for at blive klogere på sig selv for på den måde at blive mere levende i sit eget liv. Leve sit liv. Det er hele meningen for mig.