Nicklas Bjerg Andersen 

Studie: Kort- og landmålingstekniker

Jeg lærte professionen, som landmåler, at kende gennem mit arbejde i byggebranchen som anlægsstruktør. Jeg synes, det er rigtigt interessant at man som kort og landmålingstekniker, er ude og sætte af til fx brønde og bygninger ved hjælp af GPS. 

Jeg valgte at søge ind på uddannelsen, fordi jeg synes, den lød spændende. Jeg kunne også godt tænke mig at arbejde med noget andet, inden for byggebranchen. 

Mit studie

Det bedste ved mit studie er, at man får en masse viden inden for den branche, som man senere kommer til at arbejde med. Og at det er et bredt fag, der åbner døre til mange typer af virksomheder. 

Studiet består af 2 overordnede hovedemner: kort og landmåling. 

Kort fokuserer næsten kun på computerarbejde, hvor man bl.a. lærer at bruge programmer hvor man fremstiller kort. 

Landmåling fokuserer mere på det arbejde, der foregår ude i marken, hvor man bl.a. afsætter til et kommende byggeri. Det kan være store hoteller, brobyggerier eller almene parcelhuse. 

Du skal kunne lide at gå i detaljer. Det er et job, der kræver, at man er meget nøjagtig i sit arbejde. Du må godt være en lille smule nørdet.

Jobmæssigt er uddannelsen rigtigt god. Der er en meget lav arbejdsløshed over hele landet. Jeg kommer selv fra Sønderborg, og der kan man også sagtens finde arbejde.

Som landmåler må du godt være lidt nørdet

Du skal kunne lide at påtage dig et ansvar. Ansvaret for at en bygning bliver sat af rigtigt, ligger hos dig. Eller at skellene i en ny byggemodning bliver indmålt korrekt. Det skal du være forberedt på.

Du skal kunne lide at gå i detaljer. Det er et job, der kræver, at man er meget nøjagtig i sit arbejde. Du må godt være en lille smule nørdet. 

 

 

Mit drømmejob er en stilling i en virksomhed, hvor jeg kan bruge den faglige viden fra mine otte år som anlægsstruktør, og kombinere den med al den viden jeg har fået på mit studie.

Mine råd

Tag op på skolen, og snak med underviserne, om hvad uddannelsen egentligt indebærer. 

Tag ud til en entreprenørvirksomhed eller en landinspektørvirksomhed, og hør om du kan komme i praktik i 1-2 uger før du starter på uddannelsen. Så får du en bedre forståelse af den. 

Det er en fordel, hvis du har interesse i, og ved lidt om computere. 
Bliv kort- og landmålingstekniker som Nicklas og få en erhvervsrelevant uddannelse.