Nikolaj læser til lærer

Uddannelse: Læreruddannelsen med undervisningsfag i matematik, engelsk og biologi

 

Det har været rigtig godt for mig at arbejde som vikar på en skole, inden jeg begyndte på uddannelsen til lærer. Det betyder, at jeg godt vidste, hvad jeg gik ind til. Fx i forhold til
elevernes behov for at prøve grænser af. Det var en god erfaring at have med, da jeg var ude i den første praktik.  

 

Nikolaj Kønig Runeborg om sin uddannelse til lærer på VIA

Tag chancen - selvom det kan være utrygt

Efter flere sabbatår var jeg klar

Efter fem sabbatår var jeg lidt nervøs for at skulle begynde at læse igen. Jeg bekymrede mig på forhånd. Derfor var jeg også meget glad, da jeg så, at læreruddannelsen kom til Randers. Det føles mere betryggende at starte på hjemmebane. 

Jeg er student, men var blevet godt og grundigt skoletræt efter gymnasiet. Derfor besluttede jeg for at tage nogle sabbatår, hvor jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper i en vuggestue og børnehave. Og som vikar på en specialskole for elever med behov for vedvarende specialundervisning.

Det har været rigtig godt for mig at arbejde som vikar på en skole, inden jeg begyndte på læreruddannelsen. Det betyder, at jeg godt vidste, hvad jeg gik ind til. Fx i forhold til elevernes behov for at prøve grænser af. Det var en god erfaring at have med, da jeg var ude i den første praktik.

Dygtige lærere motiverer

Jeg var i seks ugers praktik i en folkeskole i 1. klasse. Det var fedt at komme ud i den første praktik med en masse teori i bagagen og arbejde konkret med fx klasseledelse og relationsdannelse i de små klasser. Indskolingen er det, jeg brænder mest for. Jeg synes, at det er fedt at arbejde med de mindre børn, der har glædet sig så meget til at starte i skole. 

Det er en stor fordel for mig, at læreruddannelsen er kommet til Randers. Det har givet mig det sidste skub til at begynde at læse igen efter fem sabbatår. Det føles trygt og godt, når man har fuldtidsarbejde, og derfor kan det være et stort spring at begynde at læse igen. Men jeg kan kun anbefale at tage chancen og springe ud i det. Studiemiljøet på Campus Randers er godt, og man kan mærke, at underviserne er dygtige og virkelig brænder for det, de laver. Det er meget motiverende.

Nikolaj Kønig Runeborg læser til lærer på VIA University College

Mine råd

  • Hold endelig et par sabbatår! Det skal ikke holde dig tilbage. Har du viljen og lysten til at blive lærer, så kommer du igennem studiet.

  • Du vil helt sikkert opleve frustrationer igennem din studietid. Både på uddannelsen og når du er ude i praktikken. Men tag det med, for det er sundt at opleve og komme igennem. Og det er vigtigt at lære, for det er de samme følelser, du skal kunne give videre til eleverne, når de kan bliver frustreret over at skulle lære nyt.

  • Hav hjertet med dig i det, du laver. Som lærer har du et kæmpe ansvar med at føre din glæde videre til eleverne, så de selv bliver motiveret til at ville lære mere.