Simon Senius Jespersen

Studie: Bygningskonstruktør


Jeg er 23 år og læser til bygningskonstruktør på VIA. I min uddannelse har jeg valgt at fokusere på projektering og de første faser af et byggeprojekt, hvor tegningerne bliver lavet over bygningen, og byggeriet planlægges.

Jeg har valgt at læse til bygningskonstruktør, fordi jeg har en stor interesse for bygninger, deres historie, og det at få bygget noget nyt hvor det skal passe og spille ind med de omgivende elementer. 

Jeg har også en stor interesse for arkitektur. Men da jeg mener, at arkitekter har en mangel på byggeteknisk viden, valgte jeg at starte med bygningskonstruktør. Efterfølgende har jeg mulighed for at kunne læse til arkitekt eller tage en master i arkitektur.

Simon Senius Jespersen


Når der er ferie fra studiet, rejser jeg til højderne for at stå på ski. Jeg har tidligere boet i Schweiz, hvor jeg stod på ski og gik på gymnasium. Hvis ikke der er nok sne, er jeg en passioneret dykker og rejser rundt i verden med min kæreste og backpacker.


Jeg er meget aktiv i det sociale studiemiljø, og jeg har været både næstformand og formand i De Studerendes Råd.

Jeg vil gerne være med til at bygge mere miljøvenlige byggerier og optimere boliger uden at skulle lukke dem inde i en plastikpose og fylde dem op med isolering. 

Mine råd

  • Køb en fukssvans (sav) og prøv at bygge et skur, eller noget andet der kan give en viden inden for håndværket og konstruktioner.
 
  • Hvis ikke man har en håndværksmæssig baggrund, kan det også være en god idé at få et studiejob i en tømmerhandel.