Sofie Malthe Laugesen

Studie: Ergoterapeutuddannelsen

Sofie Malthe Laugesen

Mit studie

Jeg studerer ergoterapi på Campus Nord i Arhus. Jeg føler bestemt, at ergoterapien er min rette hylde, da jeg altid har vidst, at jeg gerne vil arbejde med mennesker og hjælpe andre. 

Ergoterapi handler meget om at muliggøre betydningsfulde aktiviteter, hvilket selvfølgelig er en meget individuel størrelse. 

En ergoterapeut tager højde for det enkelte menneske og arbejder meget klientcentreret, hvilket er en af årsagerne til, at jeg oprigtigt føler, at jobbet gør en forskel.

En stor del af undervisningen foregår i hold, hvor vi arbejder med teorierne i gruppearbejde. Det synes jeg er super rart, da jeg lærer bedst ved at prøve tingene af på egen krop.

Som ergoterapeut skal man kunne udtænke kreative løsninger, og derfor er der også lagt vægt på kreativitet i studiet. Det gør studiet og pensum en del sjovere, end hvis man bare skulle sidde med hovedet nede i bøgerne. Det er dejligt, at der er plads til at udtænke skæve idéer. 

Det har overrasket mig, at ergoterapi er så bredt. Som færdiguddannet kan man arbejde mange forskellige steder, lige fra i psykiatrien til hjælpemiddelcentraler og genoptræningscentre. Det er super fedt!

Jeg har en stor interesse for psykologi og kan rigtig godt lide at være kreativ. 

Kreative aktiviteter kan have en gavnlig effekt som terapiform, og derfor drømmer jeg om at forene de to felter, når jeg engang er færdiguddannet.

Mine råd

  • I starten kan det godt være lidt svært at forstå, hvordan de forskellige fag hænger sammen på tværs. Men bare rolig, efterhånden kommer der en rød tråd igennem det hele, og du får skabt et bedre overblik. 

  • Vær forberedt på, at du skal i praktik en del gange under studiet, hvilket kan være grænseoverskridende i øjeblikket. Det skal du dog ikke være bange for, da det samtidig er utrolig givende og meget mere lærerigt, end hvis man blot læste i bøgerne.

  • Vær forberedt på, at du skal forklare forskellen på fysioterapi og ergoterapi, hver gang du fortæller, hvad du studerer (men den forklaring lærer du hurtigt).

Sofie deler sit studieliv på Instagram

Mød hende og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege