Stefan Dausell

Studie: Softwareingeniør

Mit studie

Jeg er 28 år og læser Software Engineering på VIA i Horsens. 

Inden for mit studie har jeg valgt at rette fokus på embedded software engineering, altså programmering og opbygning af fx autonome computersystemer og robotter - noget som er vidt udbredt inden for bilindustrien.  

Jeg er i gang med at bygge en vejrstation, der sender mig live vejr opdateringer på min telefon, så gutterne og jeg ved, hvornår vi skal ud og surfe på fjorden, det er virkeligt lærerigt og fantastisk sjovt.

Jeg læser til softwareingeniør, fordi jeg synes det er spændende at være tolk mellem den digitale og den analoge verden. For mig er der en kæmpe tilfredsstillelse i at se en udfordring og være med til at skabe løsningen fra start til færdigt produkt. 

Vores hverdag er fyldt med alle mulige digitale løsninger, der er til for at gøre vores liv mere sikkert og ikke mindst lettere. Det er en spændende udvikling, hvor jeg glæder mig til at være med dér, hvor det sker, og hvor jeg kan være med til at sætte et aftryk ud i fremtiden. 

Når studiet og vejret tillader det, er jeg på fjorden for at windsurfe, og ellers elsker jeg at bruge tid med min ukulele.

Stefan Dausell

Mine råd 

  • Du skal synes, at det er spændende at gå i dybden med detaljer, være en problemknuser og tænke ud af boksen. 
  • På studiet arbejder vi med hele processen, lige fra ideudvikling til færdigt produkt. Så vær klar på at bygge og programmere fx robotter allerede fra første semester. 
  • Uddannelsen findes på dansk og engelsk, og du skal være indstillet på at studere i et meget internationalt miljø med studerende fra hele verden.

Stefan deler sit studieliv på Instagram

Mød ham og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege