#BugBitesVIA

I kolonihaverne ved Northside 2017 kunne studerende fra ernæring og sundhedsuddannelsen byde på en kulinarisk mad-event bestående af fremtidens snack.

 

Fremtidens Snack

Lørdag eftermiddag på NorthSide 2017 bød studerende fra ernæring og sundhedsuddannelsen på Fremtidens Snack - tapas anretninger med insekter.

Til eventen blev der serveret syv små “tapas”-anretninger, som alle var udviklet af de studerende selv, og som bød på en stor smagsoplevelse indenfor både det salte og det søde køkken.

Ens for alle retterne var, at der var inkorporeret insekter på den ene eller anden måde! Derudover blev der serveret drikkelse, så der kunne skylles ned mellem hver ret, og/eller drikkes mod til hos de, der trængte.

I løbet af eventen blev der serveret alt fra burger med melorme til brød og pesto med fårekyllinger.

Fyldt med proteiner

Næringsmæssigt er insekter særdeles undervurderet og indeholder faktisk mindst lige så meget protein som kød. Samtidig er insekter en bæredygtig næringskilde, som er betydeligt mindre ressourcekrævende end fx kvæg og svin. Til sammenligning kræver produktionen af 1 kg melorme 2,7 liter vand, mens der til 1 kg oksekød bruges 43.000 liter.

Så kigger vi på insekter med ernæring- og sundhedsbrillerne, findes der kun gode argumenter for at give sig i kast med de små fætre.

Fremtiden vil byde på ændringer i vores spisevaner, og brugen af insekter vil blive alment accepteret. Sådan spår de fem studerende fra ernæring og sundhed, og derfor glæder de sig til at tage imod 35 seje NorthSide-gæster til en hyggelig mad-event med overraskelser. 

Ens for alle retterne er, at der er inkorporeret insekter på den ene eller anden måde!

Fremtidens Snack

Forhåbentlig vil eventen rykke gæsternes grænser og give dem et indblik i, at insekter i mad er en nem og lækker måde at spise mere bæredygtigt på.
Studerende fra VIA Ernæring & Sundhed samarbejder med NorthSide om bæredygtig mad med insekter

#BugBitesVIA

Se billeder fra Instagram og følg med, når studerende serverer insekter som tapas