VIA Sygeplejerskeuddannelsen, studieliv på Campus Randers

Kom til Åbent Hus den 26. februar

VIA Sygeplejerskeuddannelsen

Randers

På sygeplejerskeuddannelsen i Randers laver en stor del af vores bachelorstuderende deres eksamensprojekt i tæt samarbejde med praktikken.

Om sygeplejerskeuddannelsen i Randers

 • Faglig profil

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers optager vi i alt 91 nye studerende om året. Halvdelen har studiestart i september og den anden halvdel til februar.

  De fleste undervisere på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers har selv arbejdet som sygeplejerske og kender derfor til den virkelighed, du skal ud i.

  Og vi har et tæt og velfungerende samarbejde med de hospitaler og kommunale hjemmeplejedistrikter, hvor du skal ud i praktik.

  40 procent af VIA Sygeplejerskeuddannelsen er praktik

  Du kan komme i praktik på Regionshospitalet Randers, i regionspsykiatrien samt i den kommunale hjemmepleje og sundhedspleje i Randers, Viborg og Norddjurs Kommune.

  Desuden har vi praktiksteder på Hospice Djursland.

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers har vi tæt kontakt med vores studerende, og vi lægger vægt på, at du har indflydelse på din hverdag og studie gennem fx De Studerendes Råd (DSR) og studentertilfredshedsundersøgelser.

  Du kender dine undervisere

  Vi holder desuden evalueringsmøder mellem undervisere og studerende på alle hold gennem hele den teoretiske del af uddannelsen.

  Undervisernes dør er åben, og du er altid velkommen til at kigge forbi til en uforpligtende snak om et fagligt emne eller din trivsel generelt på studiet.

  Vi anvender mange forskellige undervisningsmetoder. Blandt andet forelæsninger, holdundervisning, gruppearbejde, projektarbejde og individuelle arbejdsopgaver med vejledning.

  Du kan være med til at udvikle sygeplejen

  Desuden har vi et moderne og veludstyret simulationslaboratorie, hvor du får mulighed for at øve sygepleje på patientmodeller i trygge omgivelser, inden du skal i praktik og arbejde med virkelige patienter. Simulationslaboratoriet ligner til forveksling en moderne hospitalsstue med senge og elektronisk patientjournal.

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers har vi fokus på at inddrage vores studerende i udviklingen af sygeplejefaget. Derfor laver en stor del af vores bachelorstuderende deres eksamensprojekt i tæt samarbejde med praktikken.

  Fx har et par af vores tidligere studerende lavet interviewundersøgelser med sygeplejersker på Regionshospitalet Randers. Projektet gik ud på at undersøge, hvilke handlinger, der prioriteres ved modtagelse af akut og kritisk syge hjertepatienter. 

  Mange muligheder for praktik i udlandet

  På VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers bakker vi op om, at du kan tage en del af din praktik i udlandet. Hvis du har lyst.

  Derfor har vi etableret samarbejdsaftaler med en bred vifte af uddannelsesinstitutioner i Norden, Europa, Asien og Australien, hvor vi kan stå inde for kvaliteten af dit praktikophold på fx hospitaler og plejecentre.

  Hent studieordningen

 • Studieliv

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers ligger på Campus Randers sammen med VIAs uddannelser til pædagog og psykomotorisk terapeut.

  Det betyder, at du mulighed for at engagere dig i både faglige projekter og sociale aktiviteter med studerende fra de andre uddannelser. I alt går der knap 800 studerende på Campus Randers.

  Du kan få indflydelse på campusmiljøet gennem De Studerendes Råd (DSR), der blandt andet er med til at arrangere foredrag, sportsarrangementer og fester.

  Du kan søge viden døgnet rundt

  Campus Randers er åbent for dig som studerende alle døgnets 24 timer. Vores kantine har et lækkert udvalg af sund mad, som du også kan nyde udendørs på den store tagterrasse med udsigt over byen.

  På Campus Randers er biblioteket centrum for viden, læring og information. Her kan du søge information og viden i bibliotekets mere end 21.000 materialer eller på det trådløse internet. Der er desuden flere gruppearbejdspladser, hvor der er plads til faglig fordybelse.

  Læs mere om Campus Randers

  VIA Studentervæksthus Randers

  Har du en god idé, som kunne blive til et produkt, en virksomhed eller lignende, er du velkommen i VIA Studentervæksthus Randers (Vækstværket). Her kan vi hjælpe dig med at realisere din idé gennem individuel vejledning eller kursusforløb.

  Du kan let finde en bolig i Randers

  I Randers har du har gode muligheder for at finde en lejlighed eller et kollegieværelse. Du kan læse mere om studielivet og byens billige studieboliger på kommunens hjemmeside.

 • Kontakt

  Kontakt sygeplejerskeuddannelsen i Randers.

  Har du spørgsmål om uddannelsen
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers
  Campus Randers
  Jens Otto Krags Plads 3
  DK-8900 Randers C

  T: + 45 87 55 21 55
  E: sir@via.dk

  Find os på Google Maps

Tag uddannelsen her

Vil du vide mere?

Mira Liv Møller

Som sygeplejerske giver min indsats mening

Mira Liv Møller søger ind som sygeplejerske for at få et job, hvor hun kan sætte aftryk på menneskers liv og hverdag.
Katrine Fyrst søger ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers

Som sygeplejerske kan jeg gøre en forskel

Katrine er tiltrukket af sygeplejefaget, fordi hun ønsker sig et job, hvor hendes indsats har betydning for andre mennesker.
Kate Hammer Jakobsen

Sygeplejerske er et vigtigt job

Det var gennem jobbet i hjemmeplejen, at Kate Hammer Jakobsen fik øjnene op for, at det kunne være spændende at læse til sygeplejerske.

Sygeplejerske Netuddannelsen

Bliv sygeplejerske over nettet

VIAs netbaserede sygeplejerskeuddannelse er noget for dig, hvis du gerne vil være i front i forhold til at inddrage it i sygeplejen.