Som sygeplejerske kan jeg gøre en forskel

Katrine Fyrst søger ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers
”Jeg kan godt lide, at der sker noget forskelligt og arbejde med forskellige målgrupper," siger Katrine Fyrst, der søger ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers. Foto: Lars Rasborg, Randers Amtsavis. 
21-årige Katrine Fyrst fra Randers er tiltrukket af sygeplejefaget, fordi hun ønsker sig et job, hvor hendes indsats har betydning for andre mennesker. Derfor søger hun nu ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers.
”Det fanger mig rigtig meget, at der er masser af ”hands on” i undervisningen.   Jeg lærer bedst på den måde. Og de mange forskellige praktikforløb gør, at jeg samtidig får et realistisk billede af, hvordan dagligdagen som sygeplejerske er,” siger 21-årige Katrine Fyrst.

Hun bor i Randers og tog hf-eksamen på Randers HF og VUC i 2012. Siden har hun haft en række forskellige jobs i fx skoforretning, grill-bar og børnehave. De sidste to år har Katrine arbejdet fuldtid på Café Borgen. Sideløbende har hun taget et ekstra job som klubassistent i en ungdomsklub, hvilket, med hendes egne ord, er af ren interesse. 

”Jeg kan godt lide, at der sker noget forskelligt og arbejde med forskellige målgrupper. Og sygeplejerskeuddannelsen tiltrækker mig, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for andre mennesker. Min mor og tante er sygeplejersker, så jeg er også inspireret hjemmefra,” forklarer Katrine.

 

Åbent Hus var tungen på vægtskålen

Hun var til Åbent Hus på Campus Randers i februar, hvor hun blev helt overbevist om, at det er VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers, hun vil søge ind på. Og hun vil gøre det nu, inden fristen for at søge gennem kvote 2 udløber søndag den 15. marts kl. 12.00. I kvote 2 tæller erhvervserfaring nemlig med i den samlede vurdering. 

”Det var meget inspirerende at være til workshop og høre om fagene på uddannelsen og de mange spændende jobmuligheder bagefter. Jeg var også på et hurtigt besøg i simulationslaboratoriet, hvor de studerende øver sig, inden de kommer ud i praktik. Jeg er nu helt overbevist om, at det er den rette uddannelse for mig,” fortæller Katrine.

Ud i verden som studerende

Hun er også begejstret for de mange muligheder for at komme til udlandet i praktik.

”I mine sabbatår har jeg mange gange overvejet at tage ud at rejse, men jeg har aldrig fået det realiseret. Så det er fedt, hvis jeg kan slå to fluer med ét smæk og få et fagligt udbytte samtidig. Jeg har altid drømt om Australien. Men jeg forestiller mig også, at Grønland kunne være et spændende sted at komme hen i praktik på grund af den meget anderledes kultur,” siger Katrine. 

Den 30. juli får hun besked på, hvorvidt hun er optaget på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers eller ej. Der er rift om studiepladserne. Sidste år modtog uddannelsen 580 ansøgninger til sine 90 studiepladser.