Kate drømmer om at blive sygeplejerske

Sygeplejerske er et vigtigt job

Det var gennem jobbet i hjemmeplejen, at Kate Hammer Jakobsen fik øjnene op for, at det kunne være spændende at læse til sygeplejerske. Hun har valgt at søge ind på VIAs uddannelse i Randers på grund af det nære studiemiljø og passionerede undervisere

”Jeg har valgt at følge min lyst i forhold til studie, og samtidig vil jeg gerne have et job, der er vigtigt og gør en forskel for nogle mennesker. Kernen er menneskelig omsorg, men jeg synes også, at det teoretiske er superspændende,” siger 19-årige Kate Hammer Jakobsen fra Arden i Nordjylland.

Hun har søgt ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers efter deltagelse i tilbuddet om at blive ”Studerende for en dag”. Hun fortæller, at det var rigtig dejligt at se Campus Randers med egne øjne og få mulighed for at deltage i både den praktiske og den teoretiske undervisning.

Engagerede undervisere gør en forskel

”Om formiddagen var jeg med i simulationslaboratoriet, der ligner en rigtig hospitalsstue, men med dukker som patienter. Og om eftermiddagen var der teoretisk undervisning i mikrobiologi. Begge dele var rigtig spændende. Og det var fedt at møde underviserne og opleve, hvor passionerede de var,” forklarer Kate.

Hun er tiltalt af det nære studiemiljø på sygeplejerskeuddannelsen, hvor alle kender hinanden. Samtidig betegner hun det som et afgørende plus, at næsten halvdelen af uddannelsen er praktik, så hun kan komme ud og få faget i hænderne.

Mange muligheder for specialisering

Kate blev student fra Mariagerfjord Gymnasium sidste år og har siden arbejdet i hjemmeplejen og været fire måneder på Uldum Højskole.

”I hjemmeplejen fik jeg indblik i det vigtige arbejde, som hjemmesygeplejersker gør. Og det inspirerede mig til at søge ind. Men faget rummer jo så mange muligheder for specialisering og videreuddannelse, så jeg glæder mig bare til at komme i gang og finde ud af, hvad jeg brænder mest for,” siger Kate.

Hun føler sig parat til at læse videre. Men hvis hun ikke får en plads på sygeplejerskestudiet i år, er planen at søge tilbage til hjemmeplejen eller få et andet relevant job, indtil hun kan søge igen.

Artiklen er publiceret i Randers Amtsavis d. 8. juli 2014