Sidsel Legaard Hansen læser Tekstildesign, -håndværk & formidling

Uddannelse: Tekstildesign, -håndværk & formidlingMit studie

Jeg læser til tekstildesigner, fordi studiet giver mig mulighed for at udfolde mig kreativt samtidig med, at jeg lærer en masse om tekstiler.

På tekstildesignuddannelsen har vi blandt andet fire håndværksfag: vævning, tryk, strik og broderi. Her får vi virkelig muligheden for at dykke ned i tekstilerne og bliver klogere på de teknikker, der hører til hvert fag.

Undervisningen er meget varieret. Vi har både traditionel undervisning, men også en masse projekter, hvor vi arbejder i dybden med et bestemt emne. I projekterne kan jeg virkelig fordybe mig og slå min kreativitet og fantasi løs.

Projekterne kan være hårde at komme igennem, fordi der er mange ting, man skal have styr på. Men i sidste ende er det det hele værd. Det er fedt, når jeg til sidst står med det færdige resultat.

Det gik ikke helt som planlagt og jeg fik ikke de farver det var planen. Mit projekt endte altså slet ikke ud som først planlagt, men det blev super godt alligevel.

Jeg var meget optaget af vores møbelstofprojekt, der gik ud på at vi skulle lave nogle møbelstoffer som skulle passe til Karup Møblers målgruppe.

Vores projekt var parallelt med møbeldesignernes projekt med samme firma, hvilket gav mulighed for at vi kunne samarbejde med møbeldesignerne og evt. lave stof til deres møbler.

Det er et af de projekter jeg har lagt flest kræfter i fordi jeg virkelig brændte for det. Samtidig var det også et projekt, der udfordrede mig meget fx i forbindelse med designvalg.

Først havde jeg vævet stoffet i uld, men jeg fandt ud af at uld slet ikke passede til Karups DNA. Derfor gik jeg ud og købte polyester garn som skulle indfarves til at passe til min farveholdning.

Fra hobby til levevej

Da jeg startede på studiet, kunne jeg hurtigt mærke, at jeg var landet på rette hylde. Jeg har altid haft et stort kreativt gen. På uddannelsen i tekstildesign kan jeg kombinere min hobby med mit professionelle liv. Det er fedt!


Bæredygtighed er et emne, der interesserer mig meget, og som jeg gerne vil have er en del af mit fremtidige arbejde.

Drømmene for fremtiden

Jeg er i praktik ved Brandtex i Brande. Her har jeg arbejdet med printdesigns og arbejdstegninger og oplevet, hvordan det er at være en del af et designteam i en større virksomhed.

Min praktik hos Brandtex har bekræftet mig i, at jeg gerne vil arbejde i et større firma, når jeg er færdig med uddannelsen. Her kunne det være fedt, at bæredygtighed er i fokus. Det er et emne, der interesserer mig meget, og som jeg gerne vil have er en del af mit fremtidige arbejde.

Mine råd

  • Tag til Åbent Hus for at blive klogere på uddannelsen. Her kan du komme i kontakt med studerende, der læser Tekstildesign og få en fornemmelse for, om uddannelsen er noget for dig.

  • Følg med i studielivet på Instagram. Her kan du både holde øje med skolens profil, men også se opslag fra de studerende. Det giver et godt indblik i, hvordan det er at gå på uddannelsen.

Mød flere studerende og færdiguddannede