Presset på ældreområdet kræver den rette kompetenceudvikling. Er I klædt på?
Prognoserne taler sit tydelige sprog; der er over 1,1 million ældre i Danmark, og andelen af ældre borgere stiger markant over de kommende år. Udsigterne til at andelen af pleje- og sundhedspersonale følger med er langt mere usikker.
For at lykkes med fremadrettet at kunne yde en værdig ældrepleje og skabe et trygt og meningsfuldt ældreliv for ældre borgere og borgere med demens, har I som pleje- og sundhedspersonalet brug for at være klædt bedst muligt på til at håndtere de udfordringer, I møder. Både de udfordringer vi allerede står overfor i dag, og de udfordringer vi ved, der kommer.
I takt med at presset på ældreområdet stiger, er der brug for, at I som pleje- og sundhedspersonel fortsat bidrager med løsninger, og er med til at drive udviklingen og kan se nye muligheder. Det er ingen let opgave at håndtere ved siden af de mange daglige opgaver, I også har.
Fælles kompetenceløft giver fælles ståsted, fælles sprogbrug og fællesskab, og det øger mulighederne for at i som ledere og medarbejdere kan udvikle løsninger – ved siden af de daglige opgaver og rutiner.
I VIA kan vi skræddersy et uddannelsesforløb præcis til jeres behov. Det kan eksempelvis være, at I har brug for et nyt blik på en konkret udfordring i kommunens demensindsats? At I gerne vil have input til at udvikle det tværfaglige samarbejde i bestemte teams? Eller måske er I en gruppe, som gerne vil anvende en bestemt metode eller validere redskaber?
Vi byder ind med forskning og nyeste viden fra egne forskningsprogrammer inden for aldring, rehabilitering og demens, dansk og international forskning, nyeste viden om personcentreret omsorg, palliative indsatser, kognitiv stimulering, mv.
Vi kan bl.a. tilrettelægge forløb inden for:
- Personcentreret omsorg til borgere med demens
- Rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade
- Psykiatriske problemstillinger og indsatsformer i relation til borgere med sindslidelser
- Faldforebyggelse
- Teamsamarbejder og koordinering af borgerforløb
- Kvalitetsudvikling og kvalitetssikring
- Implementering og fastholdelse af nye tiltag / forandringsledelse
- Samarbejde med pårørende