Uddannelse af plejefamilier

Bliv klædt på til at drage omsorg for et eller flere plejebørn og støtte deres personlige og sociale udvikling. Her på siden finder du VIAs kursusudbud til plejefamilier og aflastningsfamilier. Programmet rummer en række efteruddannelseskurser samt det lovpligtige grundkursus til netværksplejefamilier. VIA tilbyder efteruddannelse af nye såvel som mere erfarne plejefamilier - også familier med behandlingskrævende børn, børn med handicap og andre særlige indsatser.

Se aktuelle uddannelser

PUP-uddannelse

PUP-uddannelse også kaldt PUP er Professionsuddannelsernes Uddannelse til Plejefamilier. PUP er en toårig deltidsuddannelse, hvor du får undervisning én dag om ugen. PUP-uddannelsen er sammensat af pædagogiske AMU-uddannelser. Du kan læse mere om de enkelte PUP-moduler ovenfor. 

PUP-uddannelsen er gratis for dig, der er plejeforælder og faglært eller ufaglært. Er du plejeforælder, og har du en videregående uddannelse som fx pædagog eller lærer, er det muligt for dig at tage uddannelsen uden egenbetaling fra 2022-2024. Læs mere i artiklen herunder. 

PUP udbydes af Professionshøjskolerne VIA University College og UC SYD, mens den på Sjælland udbydes af ZBC. PUP-uddannelsen er opstået gennem et samarbejde mellem de tre professionshøjskoler og Plejefamiliernes Landsforening.

 

Mere om PUP-uddannelsen

Alle plejeforældre kan få gratis PUP-efteruddannelse

Alle plejeforældre kan få gratis PUP-uddannelse fra 2022

I 2022-2024 får alle plejeforældre mulighed for at få den 2-årige gratis efteruddannelse kaldet ’PUP’.
Læs artiklen her
Pil

Karsten er blevet bedre til at tackle udfordringerne i hverdagen

Karsten har plejebørn med handicap og har taget PUP-uddannelsen for plejefamilier på VIA.

Mød Karsten
Menneske

PUP-uddannelsen har klædt Helle bedre på til rollen som plejemor

Helle har taget PUP-uddannelsen for plejefamilier på VIA. Hun er især meget positiv over for den gode dialog i undervisningen.
Mød Helle

Kontakt

Elsa Munch Carlsen
  • Elsa Munch Carlsen

  • Lektor
  • T: +45 87 55 19 75
UC-SYD