Karsten er blevet bedre til at tackle udfordringerne i hverdagen

Karsten har plejebørn med handicap og har taget PUP-uddannelsen for plejefamilier på VIA.

Jeg har haft en rigtig god oplevelse med at tage PUP-uddannelsen på VIA, og det har gjort mig nysgerrig på at få mere viden inden for området. Jeg er også blevet en del af et netværk med andre plejeforældre fra hele landet, hvor vi deler viden og erfaringer på familieplejeområdet.

Efter PUP-uddannelsen på VIA ser jeg vores plejebørn og deres udfordringer på en anden måde, og jeg er blevet bedre til at tackle udfordringerne i hverdagen. Uddannelsen har givet anledning til eftertanke, og den har åbnet op for mange gode snakke om at være familiepleje mellem min kone og jeg. Vi har fået en større forståelse for vores plejebørn, og jeg kan mærke, det har haft positiv effekt på mine plejebørn.

PUP-uddannelsen har givet mig nogle konkrete redskaber, som jeg kan bruge i mit arbejde som plejefar. Fx har jeg benyttet mig af den socialpædagogiske tilgang, Low Arousal, og jeg synes, den har haft en god effekt på mine plejebørn. Selv små redskaber kan gøre en forskel på plejebarnet. Jeg kan varmet anbefale andre plejefamilier at tage uddannelsen.

PUP er Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier. Det er en toårig deltidsuddannelse til plejefamilier, og den er sammensat af pædagogiske AMU-kurser.