Uddannelsesmoduler
Ansøgning til akademi- og diplommoduler foregår i nemStudie - du finder link til ansøgning på den enkelte aktivitet her på VIAs hjemmeside.
Du ansøger ved at klikke på Ansøg-knappen som leder dig til aktiviteten i nemStudie, hvor du skal logge ind og gennemføre din ansøgning – herunder dokumentere uddannelsesniveau og erhvervserfaring.
Læs mere om adgangskrav her.
Kommunikationen mellem dig og VIA i ansøgningsperioden foregår via nemStudie.
Ansøgningsfrister og studiestart
På hovedparten af uddannelsesmodulerne er der ansøgningsfrist hhv. 1. juni og 1. december – men vi udbyder moduler med start over hele året. Du kan altid se de gældende ansøgningsfrister under det enkelte modul. Derudover er det muligt at ansøge til ledige pladser helt frem til og lige efter studiestart.
Vi optager studerende efter først til mølle-princippet, så hvis du vil være sikker på en plads på et specifikt uddannelsesmodul, skal du sende din ansøgning afsted i god tid før ansøgningsfristen.
Efterårssemestrets uddannelsesmoduler har typisk opstart i august-september og forårssemestrets moduler i januar-februar. Dog udbydes flere moduler med opstart spredt over hele året. Startdato kan altid ses på det enkelte uddannelsesmodul.
Framelding
Når ansøgningsfristen er udløbet er ansøgningen og dermed betalingen bindende. Som ansøger har du dog, jævnfør købeloven, 2 ugers fortrydelsesret. De 2 uger gælder fra den dato du har modtaget besked om at du er optaget i nemStudie.
Framelding med refundering af deltagerbetaling herudover, kan undtagelsesvist ske ved helt særlige, dokumenterbare forhold fx kritisk sygdom eller lign. Bemærk, at framelding med refundering efter undervisningsstart ikke er muligt uanset årsag.
Din ansøgning er personlig, også selvom din arbejdsgiver afholder udgiften til modulet. Det betyder, at du personligt hæfter for din ansøgning og den tilhørende betaling.
Betaling
Når du er optaget på et uddannelsesmodul, udsender vi en faktura. Prisen dækker undervisning, deltagelse i studiestøttende tilbud, vejledning og eksamen i det semester, hvor du er tilmeldt.
Når din betaling er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen, få vejledning, gå til eksamen og deltage i studiestøttende aktiviteter.
Prisen for uddannelsesmodulet fremgår på den enkelte aktivitet.
Udgifter til bøger og kopier
Udover deltagerbetalingen skal du forvente at bruge et beløb til bøger og kopier. Det varierer fra modul til modul, men det vil typisk være mellem 700 og 1000 kr. pr. uddannelsesmodul.
Køb af ekstra vejledningstimer
Hvis du har brug for ekstra faglig vejledning i forbindelse med udarbejdelse af en eksamensopgave eller en reeksamen, har du som studerende i VIA Efter- og videreuddannelse mulighed for at købe vejledningstimer.
Vejledningsindhold aftales med den tildelte vejleder, og vejledning kan foregå pr. mail, telefon eller ved at mødes.
En vejledningstime koster 1100 kr. og indebærer både læsning af materialer, forberedelse samt vejledning.
Søg om ekstra vejledningstimer via nemStudie her.
Kurser
Tilmelding til kurser foregår i nemStudie - du finder link til tilmelding på den enkelte aktivitet her på VIAs hjemmeside.
Du tilmelder dig ved at klikke på Tilmeld-knappen, som leder dig til aktiviteten i nemStudie, hvor du skal logge ind og gennemføre din tilmelding. Kommunikationen mellem dig og VIA i ansøgningsperioden foregår via nemStudie.
Tilmeldingsfrister og studiestart
Vi udbyder kurser med start over hele året. Du kan altid se startdato og gældende tilmeldingsfrist under det enkelte kursus. Hvis der er ledige pladser, kan du tilmelde dig helt frem til studiestart.
Vi optager kursister efter først til mølle-princippet, så hvis du vil være sikker på en plads på et kursus, skal du tilmelde dig hurtigst muligt.
Framelding og betaling
Når tilmeldingsfristen er udløbet er tilmeldingen og dermed betalingen bindende. Du har dog, jævnfør købeloven, 2 ugers fortrydelsesret. De 2 uger gælder fra den dato du har modtaget besked om at du er tilmeldt i nemStudie.
Framelding med refundering af deltagerbetaling herudover, kan undtagelsesvist ske ved helt særlige, dokumenterbare forhold fx kritisk sygdom eller lign.
Din tilmelding er personlig, også selvom din arbejdsgiver afholder udgiften til kurset. Det betyder, at du personligt hæfter for din tilmelding og den tilhørende betaling.
Når din betaling er registreret, har du ret til at deltage i kurset
Prisen for kurset fremgår på den enkelte aktivitet.