Deltagernes egne praksiserfaringer danner sammen med fagteori grundlaget for undervisningen. På baggrund af fagdidaktisk refleksion arbejdes der med at få udviklet en forståelse for geografis betydning for elevers demokratiske dannelse.
Undervisningen vil foregå som holdundervisning hhv. online og fysisk på internater. Derudover vil der være online-gruppearbejder og individuelt arbejde.
Holdundervisningen vil indeholde lærer- og studerendeoplæg af faglig og fagdidaktisk teori med klassediskussioner, øvelsesarbejde i forlængelse heraf, værkstedsarbejde med udgangspunkt i udarbejdelse af de studieprodukter, der danner grundlag for eksamen. På internaterne vil der yderligere være ekskursioner til naturgeografiske og kulturgeografiske lokaliteter.
Mellem holdundervisningsgangene vil der være obligatorisk læsning af såvel faglig som fagdidaktisk litteratur, ligesom der vil være projektarbejder med henblik på, at deltagerne ved afslutningen af forløbet er parat til at indstille sig til kompetencemålsprøven i undervisningsfaget geografi.
På uddannelsen er der tre internater af tre dages varighed: to i efteråret 2023 og et i foråret 2024. De tre internater udgør halvdelen af undervisningen. Den anden halvdel af undervisningen er online og er placeret på onsdage kl. 9.00-15.00 fordelt over efteråret 2023 og foråret 2022. Der er i alt 120 timers undervisning, og der er plads til 25 lærere på holdet.
Ved internaterne er første undervisningsdag kl. 12-16.
2023:
Opstartswebinar: 30. august (en time)
1. internat: 13.-15. september – Silkeborg (mere info følger)
Onlineundervisning: 27. september, 4. oktober, 25. oktober, 29. november og 13. december
2. internat: 15.-17. november – Silkeborg (mere info følger)
2024:
Onlineundervisning: 10. januar, 31. januar, 28. februar, 24. april, 8. maj
3. internat: 13-15. marts – Silkeborg (mere info følger)
Datoer for kompetencemålsprøven oplyses senere
Obligatorisk litteratur
Agergaard et al (2018) Naturgeografi - Jorden og mennesket, Geografforlaget
Kristensen et al (2011 - eller nyere) Geografiundervisning - Fagdidaktisk grundbog, Geografforlaget
Kristensen (2017 - eller nyere) GO Atlas til overbygningen og gymnasiet, Geografforlaget
Mikkelsen & Sætre (Red.) (2015) Geografididaktikk for klasserommet, Cappelen Damm Akademisk