Kurset tager afsæt i koblingen mellem skolens sundhedsundervisning og Madkundskab med fokus på maddannelse, måltider og sundhed. Der præsenteres grundlæggende ny viden og inspiration til, hvordan du på enkle måder kan arbejde med maddannelse, måltider og sundhed i din hverdagspraksis med støtte fra konkrete materialer.
Kurset sigter mod en bred indsigt i madens og måltidernes betydning for elevernes dannelsesproces, og at flere får øjnene op for vigtigheden af madens rolle i skolens hverdag. Mad og sundhed er vigtigt for samfundet, for fællesskabet, for familierne og for den enkelte lærer, som her får konkrete redskaber til at styrke undervisning og aktiviteter inden for maddannelse.
Kurset tager afsæt i den demokratiske sundhedspædagogik som ramme for at agere i forhold til de officielle anbefalinger for sund mad i skolen. Kurset opkvalificerer lærere og pædagogisk personale til at arbejde sundhedspædagogisk med strategier og handleplaner for mad, måltider og sundhed i skolen.
For at sikre at den nye viden og de nye færdigheder forankres i din skole, tilrettelægges kurset ud fra en 20-30-50 struktur. Det vil sige, at 20% af din læring foregår før kursusdagen, hvor du får mindre opgave med at undersøgelse din skolens praksis. 30% foregår på selve kursusdagen, og 50% foregår efter kursusdagen, hvor du iværksætter mindre tiltag eller forløb i samarbejde med din ledelse og dine kollegaer.