Kurset er relevant for dig, der arbejder som eksempelvis myndighedssagsbehandler på socialområdet, myndighedssagsbehandler på uddannelses- og beskæftigelsesområdet (fx hvis du arbejder med sammenhængende kommunale ungeindsater for unge under 25 år uden ungdomsuddannelse eller job), leverandør af sociale indsatser til målgruppen (fx bostøttemedarbejder, kontaktperson, medarbejder på boformer med mere) samt eventuelle andre relevante fagpersoner, der forventes at skulle arbejde med samarbejdsmodellen.
Bemærk: Det er et krav, at relevante ledere deltager på ledermodul, såfremt kommunen har deltagere på et af metodekurserne i Kursuskataloget.
Deltagelse på et metodekursus kræver, at kommunen eller boformen har en forudgående samarbejdsaftale med Socialstyrelsen eller anmoder herom i forbindelse med ansøgning om deltagelse på metodekursus. En samarbejdsaftale fås gennem direkte kontakt til Socialstyrelsens rådgivningsfunktion via kursuskatalog@socialstyrelsen.dk.
En samarbejdsaftale er en aftale med Socialstyrelsen om rådgivning, implementeringsstøtte og kompetenceudvikling til kommuner eller §110 boformer på hjemløshedsområdet. Rådgivningen er henvendt til jer, der ønsker at udvikle indsatsen for borgere i hjemløshed ved at arbejde ud fra Housing First-princippet og de evidensbaserede bostøttemetoder CTI eller ICM samt metodekurserne Traumer og hjemløshed, Familiemægling og Samarbejdsmodellen.
Vil din kommune indgå samarbejdsaftale med Socialstyrelsen? Læs mere om samarbejdsaftale med Socialstyrelsens rådgivningsfunktion på hjemløshedsområdet her.