Center for animation, visualisering og digital fortælling

Vi forsker i fagområder inden for animation, CG Arts og grafisk/digital fortælling. Vi driver innovation og udvikling for den digitale visuelle industri og andre professioner baseret på teknologier, færdigheder, viden og kompetencer.

Centerets arbejde

 • Vi arbejder gennem praksisbaseret projektudvikling, netværksopbyggende aktiviteter og community-baseret innovation. Vores projekter tager både udgangspunkt i erklærede behov og identificerede potentialer, og de udføres som oftest i partnerskab med virksomheder.

  På grund af områdets store fokus på effektiv kommunikation og formidling, er det også en stærk samarbejdspartner for nuværende og kommende aktiviteter inden for andre forskningsfelter, der skal skabe erhvervsudvikling gennem forskning, udvikling og innovation.

 • Vi arbejder med forsknings- og udviklingsområderne
  • Applied Animation og Comics som kommunikationsformer. Fx hvordan animation eller tegneserier kan formidle videnskab eller sundhedsrelaterede budskaber effektivt.
  • Implementering af ny digital teknologi i DVI-processer. Fx hvordan realtime rendering kan effektivisere animationsproduktion.
  • Praksisbaserede kreative læringsprocesser. Fx hvordan indlæring kan effektiviseres igennem fremstilling af animationsfilm i klasselokalet.
  • Processer for IP-udvikling og immersive storytelling. Fx hvordan processer for teambaseret kunstnerisk indholdsproduktion kan styrke produktets forretningsmæssige aspekter

Udvalgte projekter

En smilende globus

Human Impact – bæredygtighed, grøn omstilling og adfærd

Projektet arbejder med formidling af aktuelle miljø- og klimadagsordener med fakta og budskaber om positive løsninger, frem for skrækscenarier og frygt. 

Kontakt:
Projektleder, Jakob Borrits Sabra, lbsa@via.dk

 

 

Læs mere om Human Impact på UC Viden
pige med VR-briller

Immersive Storytelling – AR/VR/XR teknologi og oplevelse

Projektet udvikler nye teknologiske værktøjer og arbejder med immersive storytelling og animation som en måde at engagere og skabe oplevelser i det offentlige rum. Hør mere om projektet på Viborg Animationsfestival under eventet ANIDOX:VR.

 

Kontakt projektleder Michelle Kranot
Sci-vi grafik

Årlig konference

Den årlige Sci-Vi Konference samler forskere, animatorer og visuelle fortællere for at diskutere, udveksle viden og lære af internationale state-of-the-art casestudier og forskningsprojekter.

Kontakt:
Projektleder, Sia Søndergaard, sias@via.dk
Læs mere om Sci-Vi

Kontakt

Jakob Sabra
 • Jakob Borrits Sabra

 • Centerleder
 • T: 87 55 49 91