Program for læring og IT (LIT)

LIT forsker i, hvordan brugen af IT kan udvikle og påvirke læring, undervisning, kommunikation og samarbejde igennem hele uddannelsessystemet generelt. 

Programmets arbejde

  • Forskningsprogrammet er en del af Forskningscenter for Pædagogik og Dannelse. I LIT arbejder vi primært inden for tre forskningsfelter: Digital teknologiforståelse, Undervisning, læring og digitale teknologier samt Design af online og hybride læringsmiljøer.

Forskningsfelter

barn med vr-briller

Digital teknologiforståelse

 

Vi forsker i teknologiforståelse som et nyt fagområde i professionsuddannelser og professioner

Vi har fokus på teknologiforståelse i professioner – professionsinformatik, mødet ml. teknologiforståelse og de eksisterende professionsfag, teknologiforståelse i praksis og teknologiforståelsesdidaktik og -pædagogik

 

Kontaktperson:
Mikkel Hjorth
E: misi@via.dk

Link til UCviden
barn spiller ipad

Undervisning, læring og digitale teknologier

Vi forsker i undervisning og læring i mødet med digitale teknologier med fokus på:
1) Brugen af digitale teknologier til at skabe interaktion, symmetrisk kommunikation og dialogisk undervisning, 2) Forholdet ml. digitale teknologier, studieaktivitet, motivation og deltagelsesmuligheder og 3) Udvikling af digitale didaktiske designs og læremidler til fremme af konvergente læringsrum, studieintensitet og studentercentreret læring.

Kontaktperson:
Rasmus Fink
E: ralo@via.dk

Link til UCviden
klasselokale

Design af online og hybride læringsmiljøer

Vi forsker i og kvalificerer digitale læringsressourcer og undervisningspraksisser som inddrager digitale teknologier. Vi har fokus på:

- Learning Design metodologier
- Blended undervisning
- Flipped learning og flipped classroom
- Hybrid- og HyFlex undervisning
- Microlearning/Microcredentials
- MOOC’s

Kontaktperson:
Lillian Buus
E: libu@via.dk

Link til UCviden
4 mennesker taler sammen rundt om et bord

Samarbejd med os

LIT udvikler og forsker i praksis og i samarbejde med praksis. Aktiviteterne er fordelt på blandt andet interventioner, projektsamarbejder og vidensformidling. Grundlæggende arbejder vi med FoU-aktiviteter til gavn for uddannelserne og aftagerne. LIT indgår i interne såvel som eksterne projekter, enten inviteret, initieret eller som projektledere.

Kontakt

Lillian Buus
  • Lillian Buus

  • Centerleder
  • T: 87 55 18 93
Læs mere om Lillian