Innovationsprisen 

Innovationsprisen takker af efter 11 gode år

VIA vil hylde gode og innovative talenter med innovationsprisen.

VIA University College er stolte af, at have hyldet unge talenter i 11 år og særligt stolte af at have været med til at kickstarte mange start-up rejser. Rejser som for nogle blev korte og som for andre blev til vilde scale-up rejser.

Innovationsprisen startede i sin tid med åbning af forskningens døgn, hvor VIA University College gerne ville adskille sig fra Universiteterne, ved have større fokus på de studerende.

”Innovation er en af de vigtigste værktøjer at besidde som studerende i dagens samfund. Det er det fordi, vi befinder os i et samfund hvor tingene går rigtig stærkt og der er konstant brug for nye løsninger på gammelkendte udfordringer”.
                                    
Rene Dybdal, stifter af Innovationsprisen

Et af de projekter som løb med 1. pladsen, 50.000 kr. og et spring board forløb med Connect Denmark var SIRÉNE OOONO, tidligere CEDI by OOONO. Teamet har efterfølgende modtaget 2 Innobooster af Innovationsfonden, lavet prototyper, testet konceptet og er nu lanceret på markedet.

”Det har betydet alverden for os, som en lille start-up at deltage i Innovationsprisen og få lov at fortælle om vores idé og modtage gode råd fra dommerne. At vinde 1. pladsen og få 50.000 kr. gjorde at kunne købe komponenter hjem. Herefter begyndte vi processen med at udvikle egen hardvare fra bunden” citat Camilla Dalsgaard Sonne Co-founder og ejer af SIRÉNE ONOOO.

Tusind tak til vores samarbejdspartnere hos Connect Denmark og Pitcherific som har været med til at give uvurderlig sparring på forretningsmodeller og pitches. Alle studerende har fået kompetencer, indsigter og værktøjer med i rygsækken som de vil kunne bruge i mange projekter fremadrettet. En kæmpe tak skal også lyde til alle ambassadører som har medvirket som dommere, fagjury, og oplægsholdere i årenes løb. I alle har været med til at løfte kvaliteten af konkurrencen.

Teamet bag Innovationsprisen takker for den store opbakning der har været fra vidensinstitutioner i landet samt fonden for entreprenørskab

Det har været en spændende rejse for teamet bag Innovationsprisen og vi sætter en stor ære i at have stiftet bekendtskab med så mange spændende projekter og idéer.

Tiden er nu til at skabe værdi og muligheder for studerende gennem andre tiltag i ånden for bæredygtighed, innovation og iværksætteri.

For spørgsmål: innovationsprisen@via.dk

 

Læs om de tidligere vindere

Vinder af Innovationsprisen 2023 - Herrejakkesæt får nyt liv som upcyklede jakkesæt til kvinder til gavn for både klimaet og ligestillingen

GAVN vinder innovationsprisen 2023

Studerende fra VIA University College vinder Innovationsprisen 2023 for at sætte fokus på klimakrisen og ligestilling gennem omsyede jakkesæt.
Læs mere om vinderne
Innovationsprisen 2022 overrækkes til humAID.

HumAId vinder innovationsprisen 2022

Studerende fra SDU vinder Innovationsprisen 2022 med en tegnsprogsapp, der kan hjælpe døve med at kommunikere med andre.

 

Læs om prisoverrækkelsen
CEDI by ooono er vinderne af Innovationsprisen 2021.

CEDI by ooono vinder innovationsprisen 2021

Fire studerende fra VIA University College vinder Innovationsprisen 2021 med en nytænkende overfaldsalarm.

Læs artiklen
Ditte Willads.

Vivus waste sorting vinder innovationsprisen 2020

Ditte Willads Petersen vinder Innovationsprisen 2020 med et samtidsaktuelt møbel designet til nem affaldssortering i hjemmet.
Læs artiklen
Innovationsprisen 2019.

CikoTag vinder Innovationsprisen 2019

Nye idéer til hvordan man kan genbruge byggematerialer gjorde CikoTag til årets vinder.
Innovationsprisen 2018

Affalds-iværksættere vinder årets innovationspris

To studerende fra Aarhus Universitet vandt Innovationsprisen 2018 for projektet 'Smart recycling'. Søren Pind overrakte prisen