940 studerende starter på VIA i Horsens

940-studerende-starter-paa-via-horsens
Især de dansksprogede ingeniøruddannelser har oplevet en massiv fremgang. Efter sommer starter 940 studerende på VIA University College i Horsens. Der er stadig ledige studiepladser.  Foto: Arkiv
Efter sommerferien starter 940 nye studerende på VIAs uddannelser i Horsens. Især de dansksprogede ingeniøruddannelser har oplevet en massiv fremgang. Der er dog stadig ledige studiepladser.

Natten til lørdag den 28. juli fik tusindvis af håbefulde ansøgere besked om, hvorvidt de er optaget på en videregående uddannelse eller ej. I Horsens starter 940 nye studerende på VIAs uddannelser efter sommerferien. Det glæder professionshøjskoledirektør for VIA University College, Kirsten Bundgaard.

”Vi er meget glade for, at der nu for tiende år i træk har været en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige videregående uddannelser i Region Midtjylland. I år har vi modtaget i alt 19.331 ansøgninger, hvilket er mere end tre gange så mange, som vi kan optage på VIAs uddannelser,” siger Kirsten Bundgaard. 

Uddannelserne på Campus Horsens har i år samlet modtaget 2.861 ansøgninger, hvoraf cirka hver tredje er blevet tilbudt optagelse. Erfaringsmæssigt er der dog et ret stort efteroptag. Derfor forventes antallet af nye studerende hos VIA i Horsens at blive endnu højere inden studiestart. 

Da der er ’frit optag’ på størstedelen af VIAs uddannelser i Horsens for alle, der opfylder adgangskravene, er der stadig ledige studiepladser på en lang række uddannelser.

Fremgang til dansksprogede ingeniøruddannelser

I alt kan knap 50 procent flere se frem til at starte på en af VIAs dansksprogede ingeniøruddannelser i Horsens efter sommerferien. Det gælder blandt andet diplomingeniøruddannelsen i byggeri og anlæg, som i år øger optaget med knap 35 procent sammenlignet med sidste år. 

Ligeledes kan 31 nye studerende se frem til at starte på en af de to helt nyoprettede diplomingeniøruddannelser på Campus Horsens. Der er tale om ingeniøruddannelser i henholdsvis informations- og kommunikationsteknologi samt produktionsteknik. 

”Det er særligt positivt, at der er fremgang til VIAs dansksprogede ingeniøruddannelser, for i store dele af landet er der direkte mangel på ingeniører. Samtidig glæder det mig, at vi i år kan byde velkommen til to nye spændende profiler blandt diplomingeniøruddannelserne i Horsens,” siger Kirsten Bundgaard. 

Fuldt hus på dimensionerede uddannelser

De VIA-uddannelser, hvor der politisk er lagt loft over, hvor mange studerende der må optages, er allerede fyldt totalt op i Horsens. Det gælder uddannelsen til pædagog, hvor 128 studerende starter, og uddannelsen til sygeplejerske, hvor 88 studerende er optaget efter sommerferien. 

Der er stadig er ledige studiepladser på uddannelser som bygningskonstruktør, Value Chain Management og markedsføringsøkonom samt alle ingeniøruddannelserne i Horsens. 

”Jeg vil kraftigt anbefale de unge, der har fået afslag på deres ansøgning i første omgang, til at være åbne over for alternative muligheder og søge ind på en uddannelse med ledige studiepladser. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for et studie eller en geografisk lokation, der ikke i udgangspunktet var det foretrukne,” siger Kirsten Bundgaard.

Hvis man ønsker en af de ledige studiepladser, kan det anbefales at være hurtig på aftrækkeren. Studievejledere i VIA sidder i den kommende tid klar til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind.  

For ansøgere, der har brug for at blive mere afklarede for at træffe et studievalg, er der mulighed for at kontakte VIAs studievejledere eller finde inspiration på bloggen dinstudievej.dk. 
I alt er 5.810 ansøgere blevet tilbudt en plads på en af VIAs over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. 


Se oversigt over ledige studiepladser her

Pressekontakt for yderligere information

Kirsten Bundgaard, professionshøjskoledirektør ved VIA University College
Mobil: 87 55 10 18
E-mail: kibu@via.dk
Kiri Kesby, journalist i VIAs kommunikationsafdeling
Mobil: 87 55 14 61 / 20 49 90 30
E-mail: kike@via.dk