Mange vil læse til pædagog på VIA i Grenaa

Billede af studiemiljø
I år har 89 søgt om at komme ind på uddannelsen til pædagog i Grenaa.  Foto: Arkiv
Pædagoguddannelsen er på ønskelisten hos mange unge. Det viser tallene for søgningen i kvote 2 til VIA i Grenaa, hvor fristen udløb fredag kl. 12.00. 

15. marts kl. 12.00. Den deadline er velkendt for ansøgere, der drømmer om at blive optaget på en videregående uddannelse gennem kvote 2. Her er det mere end karaktergennemsnittet fra ungdomsuddannelsen, der tæller.

I kvote 2 får ansøgningerne nemlig en samlet bedømmelse på baggrund af både karakterer og erfaringer fra fx jobs, højskoleophold og frivilligt arbejde i Danmark og udlandet. 

I år har 89 søgt om at komme ind på uddannelsen til pædagog i Grenaa. For 41 af dem er det netop denne specifikke uddannelse, som er deres topprioritet. Det betyder, at pædagoguddannelsen har rigeligt med kvalificerede ansøgere til at fylde sine eftertragtede studiepladser i Grenaa. 

Uddannelse med aftryk på samfundet

Nogle uddannelser, blandt andet pædagog, lærer og sygeplejerske, er dimensionerede fra politisk hold. Det betyder, at det er politisk bestemt, hvor mange studiepladser VIA må oprette på disse uddannelser. Dimensioneringen sker på baggrund af beskæftigelsestallene og samfundsmæssige behov. 

”Den store søgning til VIA beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som veksler mellem teori og praksis, og som giver mulighed for at sætte aftryk på samfundet som eksempelvis lærer, pædagog, sygeplejerske, ingeniør eller bygningskonstruktør,” siger Louise Gade, der er prorektor i VIA University College. 

Hun understreger, at VIA gør meget ud af at sikre uddannelser i alle dele af Region Midtjylland, så der også er god adgang til arbejdskraft uden for de største byer. VIA udbyder således uddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

Søg i kvote 1 inden 5. juli

Ansøgere, der drømmer om at blive optaget på en videregående uddannelse gennem kvote 1, skal søge inden den 5. juli kl. 12.00. 

Derfor er det først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger. 

 

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Prorektor Louise Gade, VIA University College
Mobiltelefon: 87 55 19 99
E-mail: loug@via.dk 

Journalist Lone Vestergaard Andersen, VIAs kommunikationsafdeling
Mobiltelefon: 87 55 29 68
E-mail: lva@via.dk