Nye ingeniørstuderende sætter fut i VIA i Horsens

Simon Bjerring Thomsen
Efter fem år som udlært tømrer blev videbegærligheden for stor for 25-årige Simon Bjerring Thomsen. Han ville lære noget mere og er nu i gang med studiet til maskiningeniør. Målet er at arbejde med motorsport. Foto: VIA
Mange af de nye studerende på VIA’s ingeniøruddannelser i Horsens lægger vægt på, at der er klasseundervisning og nære forbindelser til erhvervslivet. Studiestarten er i fuld gang, men der er stadig plads til flere.

”Her på VIA er der faste klasser, og det virker som om, man får et nært forhold til sine undervisere og klassekammerater. Det kan jeg godt lide. Desuden giver de mange internationale studerende gode muligheder for at få internationale kontakter,” siger 23-årige Kristian Bak fra Aarhus.

Han er en af de ca. 350 nye ingeniørstuderende, der er optaget på VIA’s ingeniøruddannelser, hvoraf langt de fleste har hjemme i Horsens. Kristian Bak vil være maskiningeniør, for han vil gerne arbejde med vedvarende energi, fx vindmøller, solceller eller biogas, og måske i udlandet.

For en af de andre drenge i klassen går drømmen i en anden retning: Motorsport. 25-årige Simon Bjerring Thomsen, Horsens, er uddannet tømrer, men nu skal drengedrømmen have en chance:

”Først vil jeg være maskiningeniør, og derefter håber jeg at kunne tage en master i England til ’Race Engineer’. Jeg er betaget af hurtige biler og især Formel 1. Så jeg glæder mig til at komme i gang med uddannelsen og lære noget,” forklarer han.

Selv om studiestarten er i fuld gang, er der plads til flere på ingeniøruddannelserne hos VIA. Og der er næsten garanti for job bagefter, for erhvervslivet mangler ingeniører.

Tocifret millionbeløb til satsning på ingeniørstudier

Det store behov for flere ingeniører har fået VIA University College til at gøre en særlig indsats for at uddanne flere hen over de næste år. 

Et større, tocifret millionbeløb er sat af til at styrke området, dels ved at udvikle flere nye ingeniøruddannelser, som foregår på dansk, og dels ved at placere dem flere steder i Region Midtjylland.

I år er der således oprettet nye, dansksprogede diplomuddannelser til eksportingeniør, softwareingeniør og produktionsingeniør. Der uddannes nu ingeniører på VIA i Aarhus, Holstebro, Herning, Viborg og Horsens.

Især de dansksprogede uddannelser er i vækst: Her er optaget dobbelt så mange studerende som sidste år.

Glad for gode jobmuligheder

20-årige Casper Bruun er en af dem, der er optaget på en ny, dansksproget uddannelse i Horsens: Produktionsingeniør. Han har haft to sabbatår efter STX:

”Jeg kan godt lide at fordybe mig i, hvordan man optimerer en produktion, og så vil jeg gerne have kontakt med mange menneske i mit arbejde. Jeg kender opgaverne lidt fra min fars job - han arbejder som produktionsingeniør. Men det betyder også noget for mit valg, at der er gode jobmuligheder bagefter,” siger han.

De nye studerende er seneste led i en stolt tradition: De udgør 103. årgang af ingeniører uddannet i Horsens.

 

Yderligere oplysninger:

Lotte Thøgersen, uddannelses- og forskningschef, VIA Engineering
Mobil: 8755 4191
E-mail: lot@via.dk

Vivian Andersen Voldgaard, journalist, VIA University College
Mobil: 8755 1436
E-mail: viav@via.dk