Sær-Bodil til The Animation Workshop/VIA University College

Morten Thorning, centerleder for The Animation Workshop, modtog lørdag aften en Sær-Bodil for indsatsen for dansk animation gennem 30 år. Billede: Poul Thomsen
Lørdag aften modtog The Animation Workshop/VIA University College Filmkritikernes Sær-Bodil 2018

Prisen blev uddelt af dansk animations grand old man Jannik Hastrup som anerkendelse for det store talentudviklings-, projekt- og uddannelsesarbejde som The Animation Workshop/VIA University College har udført igennem de seneste 30 år. 

De Danske Filmkritikere begrunder tildelingen således:

”Dansk animationsfilm har ikke altid fået den anerkendelse, som den fortjener. Det vil vi gerne råde bod på med denne Sær-Bodil.”

Arbejdet har ifølge Morten Thorning, der har stået i spidsen for The Animation Workshop siden, de første streger blev tegnet i 1988, haft en afgørende betydning for udviklingen af dansk animation til den internationale styrkeposition som branchen har i dag. Og han er også mere end stolt over nu at stå med en Bodil-statuette i hænderne: 

”Det er en stor anerkendelse at modtage en Sær-Bodil fra danske filmkritikere, og uden alle de mennesker, der har støttet os undervejs, var det aldrig sket,” siger han, og sender en stor tak til det han kalder verdens mest fantastiske medarbejdere, samarbejdspartnere i branchen som A-film, Nordisk Film Fonden, Producentforeningen, DFI og FAF – og ikke mindst til Viborg Kommune og Region Midtjylland, der har bakket visionerne op økonomisk hele vejen.  

 

Blandt verdens bedste

De Danske Filmkritikere fortsætter sådan, i deres begrunde for at hylde animationen:

”I 1988 åbnede The Animation Workshop i Viborg som et kommunalt tilbud til unge om at tegne. Nu, 30 år senere, er det en verdenskendt animationsskole, der gang på gang bliver fremhævet som en af de bedste inden for sit felt. Folkene bag besidder en ukuelig virketrang, og de viser både et beundringsværdigt internationalt udsyn og et meget værdsat engagement i den nødvendige udvikling af den danske filmbranche.”

Morten Thorning, Centerleder for The Animation Workshop/VIA University College, sender roserne videre til alle de mennesker, der gennem årene har været med til at forme stedet:
”Tak til de tusindvis af studerende, kursister, medarbejdere og kunstnere, der igennem de sidste 30 år har fyldt bygningerne med den stærke energi, forestillingsevne og ukuelige spirit der har gjort det hele værd. Vi glæder os til de næste 30 år.” 

The Animation Workshop/VIA University College modtog årets Sær-Bodil i fællesskab med Copenhagen Bombay og VOID International Animation Film Festival for deres enestående indsats for dansk animation.

 

Yderligere oplysninger hos : 

Morten Thorning, Centerleder The Animation Workshop/VIA University College
T: 87 55 49 03
E: mt@via.dk

Vivian A. Voldgaard, journalist VIA University College
T: 87 55 14 36
E: viav@via.dk