Uddannelsesdebatten forventer rekord med 4.000 deltagere

Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum 2016
I år forventer Uddannelsesdebatten rekordmange deltagere. Billedet er fra debatten i 2016. Foto: Arkiv
Uddannelseskvalitet er i år temaet under Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum den 8.-9. september. Blandt deltagerne er uddannelses- og undervisningsministeren.

Der bliver sat fokus på kvalitet i skole og uddannelse, når Uddannelsesdebatten 2017 løber af stablen i Nørre Nissum den 8. og 9. september. 

Blandt deltagerne er uddannelsesminister Søren Pind, undervisningsminister Merete Riisager samt en lang række øvrige politikere. Dertil kommer undervisere, internationale oplægsholdere, repræsentanter fra en stribe forskellige organisationer og mange flere med skole og uddannelse som professionel og personlig interesse.

Det er i 2017 fjerde år i træk, at Uddannelsesdebatten afvikles den anden weekend i september. Deltagelse er gratis, og alle er velkomne.

Nationalt folkemøde med debatter, workshops og oplæg

”Uddannelsesdebatten har udviklet sig til et nationalt folkemøde, hvor der kommer folk fra hele landet for at diskutere centrale uddannelsespolitiske spørgsmål. I år forventer vi at slå rekord med ca. 4.000 deltagere,” siger Morten Bramming, der er projektchef for Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum.

Uddannelsesdebatten består af paneldebatter og workshops. Desuden er der i år oplæg fra Gert Biesta, der er professor i uddannelse ved Brunel University London, og PISA-analytiker Esther Carvalhaes. De to internationale eksperter vil sætte Danmarks position i verden inden for skole og uddannelse i perspektiv. 

Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm, holder åbningstalen ved Uddannelsesdebatten 2017.

Uddannelseskvalitet er et toprelevant emne for samfundet

Det er Region Midtjylland, Lemvig Kommune og VIA University College, der i fællesskab arrangerer og finansierer Uddannelsesdebatten.

”I år er det valgt at sætte ekstra spot på uddannelseskvalitet, fordi det er et både aktuelt og super relevant emne. Det er vigtigt at få en bred dialog om, hvordan vi bedst styrker kvaliteten i de danske skoler og uddannelser – og i de professioner vi uddanner arbejdskraft til. Og det er relevant at drøfte uddannelseskvalitet både i et videns-, dannelses- og økonomisk perspektiv for det danske samfund,” fremhæver rektor Harald Mikkelsen fra VIA University College.

Fredag den 8. september har Uddannelsesdebatten 2017 særligt fokus på kvalitet i uddannelserne, mens det lørdag den 9. september er kvalitet i skoler og dagtilbud, der er temaet.

Samtale mellem fagfolk er afgørende for at nyudvikle

Administrerende direktør Stina Vrang Elias fra Tænketanken DEA er fuld af ros i forhold til Uddannelsesdebatten.

”Jeg prioriterer det højt at tage turen fra København til Nørre Nissum. Det er givende at være samlet et par dage koncentreret med mennesker, som er optaget af det samme som én selv. Det betyder også noget, at vi fysisk er samlet langt væk fra vores kontorer. Det giver tid til fordybelse, og jeg vender inspireret hjem fra Uddannelsesdebatten,” siger Stina Vrang Elias og fortsætter:

”De gode debatter er naturligvis kernen. Når det er allerbedst, kan Uddannelsesdebatten minde om en moderne højskole, hvor deltagerne lytter til hinanden og kan have en fælles samtale med højt til loftet om, hvordan vi udvikler dét, som vi alle brænder for – nemlig uddannelse. Uddannelsesdebatten er for mig et forum, hvor man kan lancere idéer, som ikke er tænkt til ende, og hvor man så kan få input fra andre fagfolk”.

Allan Olsen, Silly Beats og Ramasjang sørger for underholdning

Også Stefan Hermann, der er formand for Danske Professionshøjskoler og dermed repræsenterer alle landets uddannelser til blandt andet lærer, pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske, synes, at Uddannelsesdebatten i dag er et ’must’ at deltage på for fagfolk fra uddannelsesverden.

”Jeg glæder mig til Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum, fordi der her er en fælles sag, et gnistrende engagement og noget nær en garanti for at blive klogere. Det er vi nogle, der har brug for, og derfor ser jeg det som vigtigt at være med,” lyder det fra Stefan Hermann.

Ud over det saglige og faglige indhold er der også sociale arrangementer på programmet under Uddannelsesdebatten 2017. 

Fredag aften den 8. september er der koncert med den nordjyske sanger Allan Olsen, ligesom partybandet Silly Beats spiller hits fra 1980’erne. Lørdag den 9. september vil DR Ramasjang sammen med mange andre stå for underholdningen i Børneuniverset på Uddannelsesdebatten.

Læs om uddannelsesdebatten og se program på uddannelsesdebatten.dk.

 

Yderligere information fås hos:

Projektchef for Uddannelsesdebatten, Morten Bramming Jørgensen.
T: 87 55 32 86
M: mojo@via.dk

For pressedeltagelse og andre spørgsmål, kontakt pressechef Peter Lynglund.
T:  61 35 46 49
M: peter@uddannelsesdebatten.dk

Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen.
T: 87 55 10 01
M: hm@via.dk