VIA-forsker i tv-interview om bæredygtigt byggeri i træ

Portræt af Torsten Sack-Nielsen.
Torsten Sack-Nielsen er forsker hos VIA, hvor han forsker i bæredygtigt byggeri.
Torsten Sack-Nielsen, der hos VIA University College forsker i bæredygtigt byggeri, fortæller i interview på TV2 om fordelene ved byggeri i træ.

Klima og bæredygtigt byggeri er varme temaer p.t. 

I Aarhus er man på vej med et højt tårn, der alene skal bygges i træ og placeres ved Havnefronten. ’Tower of Wood’ skal fungere som et udsigtstårn og samtidig medvirke til at få byggebranchen til at fokusere mere på byggeri i træ.

TV2 bragte 19. marts interview om fordelene ved byggerier i træ med Torsten Sack-Nielsen fra VIAs forskningscenter Byggeri, energi, vand og klima. 

Torsten Sack-Nielsen, der forsker i bæredygtigt byggeri, fremhæver i interviewet, at træ er en fornyelig ressource, som det er oplagt at anvende til byggeri for at imødekomme klimaet. En fordel er, at ét ton træ optager hele 2,1 ton CO2, mens eksempeltvist cement udleder CO2 i produktionen.

Torsten Sack-Nielsen påpeger tillige, at træ giver et godt indeklima og kan kombineres med andre materialer. Blandt andet kan det være en fordel at lade nogle vægge samt lofter være af træ i stedet for at anvende malede overflader.

Se indslaget fra TV2 Østjylland kl. 19.30 den 19. marts 2019, hvor Torsten Sack-Nielsen sidst i indslaget bliver interviewet som ekspert i tv-studiet.