VIA University College og Holstebro Elitesport indgår samarbejdsaftale

Fra venstre: Elsebeth Hovmøller Christensen, Carsten Tambro Tovborg, Claus Kjærgaard og Gitte Sejr Skoubo
Fra venstre: Elsebeth Hovmøller Christensen studievejleder og kontaktperson på Campus Holstebro, Carsten Tambo Tovborg bestyrelsesformand Holstebro Elitesport, Claus Kjærgaard elite- og talent koordinator Holstebro Kommune og Gitte Sejr Skoubo elite- og talent koordinator Holstebro Kommune.
Ny aftale gør det muligt for elitesportsudøvere i Holstebro at tage en videregående uddannelse sideløbende med sporten. Aftalen er indgået mellem VIA University College og Holstebro Elitesport.

Elitesportsudøvere i Holstebro får nu bedre muligheder for at kombinere deres sport med en videregående uddannelse. Det sikrer en ny aftale mellem VIA University College og Holstebro Elitesport.

Indtil nu har det ikke været muligt at kombinere elitesport og en videregående uddannelse i Holstebro. Det bliver der med den nye aftale lavet om på.  Med den nye aftale vil parterne arbejde for at optimere rammerne for de elitesportsudøvere, som vælger at gå på VIA University College i Holstebro.

Siden Holstebro Kommune i 2008 indgik den første aftale med Team Danmark om at være elitekommune, har Holstebro Elitesport & Sportsakademi varetaget opgaven. Et af formålene med Holstebro Elitesport er at give sportstalenterne i Holstebro Kommune muligheden for at kombinere sport og skole.

Aftale skal gøre Holstebro synlig

Bestyrelsesformand i Holstebro Elitesport Carsten Tambo Tovborg underskrev sammen med direktør Kirsten Bundgaard fra VIA University College aftalen, som i første omgang løber i 4 år.

”Vi har været undervejs med en aftale i nogle år, så vi er glade for, at det nu er lykkedes at lande aftalen, så vi kan komme i gang med arbejdet. Vi glæder os til, at vi sammen med Holstebro Elitesport bliver synlige både overfor de elitesportsudøvere, som pt. er i gang med en ungdomsuddannelse, men også overfor de elitesportsudøvere, som vælger at studere på VIA University College i Holstebro. I dag har vi flere håndboldspillere, som spiller i en af områdets mange ligaklubber eksempelvis TTH Holstebro. Med aftalen bliver det mere tydeligt, hvad vi rent faktisk kan hjælpe dem med, så deres hverdag med studier og sport kommer til at hænge sammen,” siger Kirsten Bundgaard og fortsætter:

”Holstebro er en dejlig by, og sammen med Holstebro Elitesport vil vi gerne være med til at synliggøre de mange uddannelsestilbud, vi har, så vi på den måde kan markedsføre Holstebro som et godt uddannelses- og elitesportsvalg,” siger Kirsten Bundgaard

Vigtigt at kunne tilbyde videregående uddannelse

Ved Holstebro Elitesport er bestyrelsesformand Carsten Tambo Tovborg også glad for, at det nu er lykkedes at lande en aftale.

”Det er dejligt, at vi nu også får de videregående uddannelser med. Det giver os mulighed for at arbejde med et sportstalent fra 7. klasse og op til afslutningen af en videregående uddannelse. Dermed kan der på det sportslige plan skabes et forløb fra junior (det hedder vist ungdomshåndbold) frem til seniorniveau,” siger Carsten Tambo Tovborg og fortsætter:

”For idrætsmiljøerne i Holstebro håber vi naturligvis også, at aftalen kan være med til at understøtte klubberne, da tilbuddet kan være et incitament for at blive i de vante og velfungerende rammer samtidig med, at man tager en videregående uddannelse” siger Carsten Tambo Tovborg.

I det daglige vil studievejleder Elsebeth Hovmøller Christensen blive kontaktperson på VIA-Elitesport, Campus Holstebro, mens elite- og talentkonsulenterne Claus Kjærgaard og Gitte Skoubo vil stå for effektueringen af aftalen for Holstebro Elitesport.

 

For yderligere information kontakt:

Gitte Skoubo, Elite- og talentkonsulent, Holstebro Elitesport & Sportsakademi
Telefon: 20 13 06 93
Email: Gitte.Sejer.Skoubo@holstebro.dk

Elsebeth Hovmøller Christensen, studievejleder, VIA University College Campus Holstebro
Telefon: 87 55 23 72
Email: ehc@via.dk