Nyt netværk skal være sikkerhedsnet for unge kvindelige iværksættere

projektledere for VIAs FemaleUpcomers. Fra venstre: Simone Stilling Markussen og Christina Søby
De to projektledere for VIAs FemaleUpcomers. Fra venstre: Simone Stilling Markussen og Christina Søby.
VIAs FemaleUpcomers er et nyoprettet netværk for entreprenante kvindelige VIA-studerende. Netværket har til formål at udligne nogle af de kønsskævheder, som kvindelige iværksætterne møder efter uddannelsens afslutning. 

Vi skal have flere kvindelige iværksættere i Danmark.

Det er målet bag et nyt netværk, der skal fungere som et sikkerhedsnet for kvindelige iværksætteres overgang fra studie til arbejdsmarked. 

”Oddsene for de kvindelige iværksættere halter bagud i forhold til de mandlige iværksættere, og forskningen viser, at det kan hjælpe at lære at bruge sit netværk professionelt," fortæller Birgitte Woge Nielsen, der er koordinator for VIA Studentervæksthus Aarhus Nord, hvor netværket VIAs FemaleUpcomers i første omgang opstartes.

FemaleUpcomers er målrettet kvindelige studerende, der enten er involveret i et projekt, eller som er i gang med at starte deres egen virksomhed. 

"Netværket skal fungere som et sikkerhedsnet i de studerendes overgang fra studieliv til virkelighed, hvor kvindelige iværksættere lærer at få mest muligt ud af deres netværk. Jeg oplever, at  når først de studerende kommer i gang med at skabe et netværk, så er det en positiv oplevelse, fordi de erfarer, at der er mange, der gerne vil hjælpe dem - og de kan gennem netværket opnå viden og dele erfaringer på tværs," fortæller Birgitte Woge Nielsen.   

Tre netværksmøder i efteråret

Der er unge kræfter med i spidsen for VIAs FemaleUpcomers, da tidligere studerende Christina Søby og nuværende studerende Simone Stilling Markussen fungerer som projektledere.

Der er planlagt tre netværksmøder i efteråret og yderlige tre netværksmøder i foråret. I første omgang er der plads til 20 studerende, primært fra de sundhedsfaglige uddannelser på Campus Aarhus N, men til foråret bliver der åbnet op for flere, når de øvrige VIA Studentervæksthuse involveres. Ved netværksmøderne indgår der både fysiske aktiviteter, såsom klatring og mindfulness, der skal styrke de studerendes kontakt til hinanden, networking og oplæg fra oplægsholdere.

Projektet er støttet af fondsmidler fra Fonden for Entreprenørskab.  

 

Kontakt

Birgitte Woge Nielsen
Koordinator, VIA Studentervæksthus Aarhus Nord
T: 87 55 23 26
E: bin@via.dk

Astrid Lykke Drachmann
Lektor, VIA
T: 87 55 24 18
E: asld@via.dk