VIA undersøger bynær campus i Herning 

Peter Sørensen
Peter Sørensen, bestyrelsesformand for VIA University College.
Vil det være attraktivt for VIA University College og uddannelsesinstitutionens studerende at etablere sig i en ny campus i bydelsprojektet Herning? Det har VIAs bestyrelse på sit møde den 6. februar besluttet at afdække på baggrund af en henvendelse fra Herning Kommune.

Når Regionshospitalet Herning snart flytter til Gødstrup, planlægger Herning Kommune at omdanne den tidligere sygehusgrund til en helt ny, central bydel; Herning+.

Ud over boliger giver helhedsplanen for området blandt andet mulighed for at placere uddannelsesinstitutioner i bydelen. På den baggrund har Herning Kommune henvendt sig til VIA University College med et ønske om at gå i dialog om mulighederne for at etablere en ny campus i hjertet af Herning.

VIA har i dag en campus i Birk Centerpark ved Herning med blandt andet design- og beklædningsuddannelser og en ny skatteuddannelse. Derudover optager VIA fra august 2020 40 sygeplejerskestuderende på sin nye uddannelsesstation, der er forankret hos VIA i Holstebro, men giver de studerende mulighed for at tage en væsentlig del af sygeplejerskeuddannelsen på Campus Herning.

Flere faktorer har betydning

”I VIAs bestyrelse arbejder vi hele tiden på at sikre de bedste forhold for vores studerende rundt i hele regionen, hvor VIA i dag har otte campusser og en række øvrige udbudssteder fordelt i 11 byer. Derfor tager vi naturligvis positivt imod en invitation fra Herning Kommune om at gå i dialog om mulighederne i Herning+ projektet,” siger Peter Sørensen, der er bestyrelsesformand for VIA University College. 

Han bakkes op af næstformand i VIAs bestyrelse, Jørgen Nørby, der understreger, at en lang række faktorer er afgørende, hver gang VIA overvejer at flytte en lokation eller etablere sig på en ny adresse.

”Vi har brug for både at få afdækket de uddannelsesfaglige, de bygningsmæssige og de økonomiske forhold, før vi kan tage stilling til, om Herning+ vil være et attraktivt projekt for VIA. Det arbejde sætter vi nu i gang, ligesom vi går i en nærmere dialog med Herning Kommune, ” forklarer Jørgen Nørby.

Han og Peter Sørensen understreger, at VIAs bestyrelse først kan vurdere, om der skal arbejdes videre med sagen, når de igangsatte foranalyser foreligger.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Peter Sørensen, bestyrelsesformand for VIA University College.
E-mail: borgmester@horsens.dk eller via kommunikationschef Lars Bjørn Petersen i Horsens Kommune på mobiltelefon 40 62 68 83.

Jørgen Nørby, næstformand i VIAs bestyrelse.
Mobiltelefon: 29 45 52 61.
E-mail: jorgen.norby@rr.rm.dk eller xtjono@via.dk