Studerende fortæller i video om stort udbytte ved involvering i VIA-forskning

studerende
To studerende fra VIAs engelsksprogede sundhed og ernæring-uddannelse har senest været tilknyttet forskningsprojektet ’Mad og måltidsudfordringer for patienter med KOL’ ved Program for rehabilitering.
To studerende fra den engelsksprogede sundhed og ernæring-uddannelse fortæller i ny video om deres involvering i forskningsprojektet ’Mad og måltidsudfordringer for patienter med KOL’ i VIAs forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi. Både de studerende og forskningsleder Dorthe Sørensen fremhæver stort udbytte ved samarbejdet.

VIA har ambitioner om at inddrage et betydeligt antal studerende i forskning, så de studerende kan få ekstra viden og færdigheder, og så der bliver sikret et videnkredsløb fra VIA til praksis og til omverdenen i det hele taget.

Et af de forskningscentre, der har erfaringer med at involvere studerende både fra VIA, andre professionshøjskoler og fra danske og udenlandske universiteter, er Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi.

To studerende fra VIAs engelsksprogede sundhed og ernæring-uddannelse har senest været tilknyttet forskningsprojektet ’Mad og måltidsudfordringer for patienter med KOL’ ved Program for rehabilitering.

Eksempelvis har de to studerende været med til at designe forskningsprojektet, at indsamle og behandle data, at sikre ekstern funding, at præsentere forskningsresultater på en stor international sundhedskonference i Madrid med forskere fra hele verden som deltagere og at udgive en videnskabelig artikel om forskningsprojektet.

Opfordrer studerende til at kontakte forskningscentre

De studerende, Anna Wieghorst og Johanne Elbek, og forskningsleder Dorthe Sørensen roser i ny video udbyttet af samarbejde om forskning.

”Jeg vil helt klart opfordre andre studerende til at søge praktik eller anden form for tilknytning til forskningsprojekter i VIA og dermed til at kontakte relevante forskningscentre for at afdække mulighederne for at blive involveret,” lyder det fra Dorthe Sørensen.

Se video på to minutter her om to studerendes involvering i forskningsprojektet ’Mad og måltidsudfordringer for patienter med KOL’ under Program for rehabilitering i Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi:

Yderligere information fås hos:

Dorthe Sørensen, forskningsleder ved Program for rehabilitering i VIAs Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi.
T: 87 55 21 93.
E: dsor@via.dk