Mød Jakob Myrtue Hegnsgaard 

Stilling: Bygningskonstruktør hos Arkitema Architects.

Jakob Myrtue

Mit job

Til hverdag sidder jeg i et team med fem andre bygningskonstruktører, hvoraf den ene typisk er en praktikant.

Mine opgaver involverer, at jeg både arbejder tæt sammen med arkitekterne her i huset, men også med ingeniører og entreprenører for at sikre mig, at byggeriet kan blive realiseret inden for de arkitektoniske rammer, som arkitekterne har lagt.

Jeg arbejder især i programmet REVIT, som jeg allerede lærte at arbejde i under min uddannelse. Så jeg har oplevet, at meget af det, jeg lærte på VIA, ligger tæt på virkeligheden. Og det har hjulpet mig i overgangen fra at være studerende til at blive en del af en arbejdsplads.

Det er selvfølgelig ikke alt, jeg har lært under sin uddannelse. Samarbejdet med arkitekter var fx noget nyt, jeg skulle lære. Men gennem uddannelsen arbejdede jeg også meget i teams, så det har været nemt for mig at samarbejde med andre, også tværfagligt.

Kontor og mudder på støvlerne

Det, jeg bedst kan lide, er alle de forskellig opgaver. Jeg har mange kasketter på, og det er fagligt udfordrende både at sidde på et kontor og planlægge, og så at få mudder på støvlerne, når jeg er ude på en byggeplads for at sikre mig, at bygherren rent faktisk får det byggeri, han har bestilt.

Jeg er fx med til at holde styr på informationer og fakta på projekterings- og bygherremøder. Der er meget at holde styr på, når et projekt hele tiden udvikler sig.

Jeg arbejder også i opfølgningsfasen, hvor jeg er i dialog med entreprenøren og håndværkerne for sammen med ingeniøren at fungere som problemknuser. Det kan være en stor opgave at videreformidle de arkitektoniske visioner ud til sidste led i byggefasen og sørge for, at visionerne bliver ført ud i livet inden for de økonomiske rammer.

Mine råd

Det er afgørende, at man har en stor interesse for byggeri og arkitektur, hvis man søger ind på bygningskonstruktøruddannelsen. Jeg har selv en baggrund som tømrer, og det har jeg været glad for. Men jeg har også kolleger, der ikke har en håndværksmæssig baggrund.

Det er selvfølgelig vigtigt, at man gør sit forarbejde godt, når man skal i praktik, og at man finder en virksomhed, som har den type arbejdsopgaver, man selv har lyst til at beskæftige sig med.

Samtidig er det vigtigt at være bevidst om, at gøre en god indsats under praktikken. På den måde kan man være med til at skabe sit eget, fremtidige job og vise, hvad man er god til. 

Det er også en rigtig god idé, at prøve at få arbejde som studentermedhjælper i forlængelse af praktikken. Det giver endnu en mulighed for, at man kan vise, hvad man kan bidrage med.

Mød flere studerende og færdiguddannede