VIA’s møbeldesignere gør rent bord til designkonkurrence

For at inspirere fremtidens designere til at tænke bæredygtighed ind i deres designs, afholder FSC Danmark hvert år designkonkurrencen FSC Design Award. Her bliver der uddelt tre priser. I år blev det studerende fra VIA University College, som løb med alle tre.

Møbeldesigner

Morten Schedler med sin pris

Den 20. og 21. november præsenterede 54 design- og arkitektstuderende deres bud på fremtidens bæredygtige trædesign til FSC Design Award 2019. Her stod et dommerpanel fra designbranchen klar til ar vurdere de studerendes designs.

Der skulle deles tre priser ud i løbet af de to dage. De gik alle tre til studerende fra VIA University College Design & Business med speciale i Furniture Design. Årets pris, FSC Design Award, gik til Morten Schnedler Jørgensen og hans smukke skammel ”Arabesk”. Prisen for Den bedste bæredygtige idé gik til Peter Serup, som har designet et multifunktionelt bord fremstillet i rødkernebøg. Desuden blev Oliver Bank Termøhlen kåret som vinder af Mad & Boligs designpris med sin innovative hylde ”OT 02”.

Masser af potentiale

"Designet er helstøbt og færdigdesignet. Det er i den grad lykkes at lave ét møbel med mange funktioner, som oven i købet kan stables. Designet har stort kommercielt potentiale og kan skaleres i mange prisniveauer”. Sådan lød det fra dommerrepræsentant Mads Arlien-Søborg, da dommerne udpegede Morten Schnedler Jørgensens multifunktionelle møbel som vinder. Arabesk fungerer både som skammel, bord og opbevaring og er udført i FSC-certificeret træ.

Sammen med sin pris vinder Morten Schnedler Jørgensen et samarbejde med møbelproducenten ScanCom International. Sammen skal de arbejde på at udvikle Arabesk-prototypen til et salgsklart FSC-certificeret produkt. Det indebærer blandt andet en tur til ScanCom Internationals fabrik i Vietnam. Derfor var det også et begejstret og beæret designtalent man mødte ovenpå prisoverrækkelsen:
“Jeg er vildt glad. Det er et stort skulderklap at vinde FSC Design Award, fordi bæredygtighed betyder meget for mig. Hvis jeg skal vinde en award, er det helt klart den her, jeg helst vil vinde. Her handler det ikke kun om designets funktion, men lige så meget de bæredygtige valg, der ligger bag,” fortæller Morten Schnedler Jørgensen.

Klædt på til at realisere idéer

De studerende fra VIA University College havde inden konkurrencen haft et intensivt undervisningsforløb med arkitekt og partner hos tegnestuen Spant Studio, Kasper Baarup. Han gav efterfølgende sit bud på, hvorfor det blev VIA’s studerende, som løb med alle priserne:

”Design og kommercielt potentiale vægter 80 procent i bedømmelsen, mens de sidste 20 procent handler om bæredygtighed. Det er jo lige præcis de ting, som de Design & Business studerende fra VIA bliver undervist i. Desuden arbejder de med 3D-tegning og maskinerne ude i industrien allerede tidligt i deres uddannelse. Derfor kan de også hurtigt begynde at realisere deres idéer. Og så har vi arbejdet meget med deres præsentationer. Alle de studerende har erfaring med at producere grafiske virkemidler og ved derfor, hvordan de skal brande sig selv og deres designs”.

arabesk

Morten Schnedler Jørgensens Arabesk

ot-02

Oliver Bank Termøhlens OT 02

Mød flere studerende og færdiguddannede