Ida Eybye

Stilling: Tekstildesigner ved Hammer Tæpper
Uddannelse: Tekstildesign, håndværk & formidlingMit arbejde
Jeg er ansat ved Hammer Tæpper, der designer og producerer specialdesignede Colortec-tæpper. Jeg designer mønstre for kunderne, særligt designer jeg mange tæppemønstre til krydstogtskibe og internationale hoteller.

Her hos Hammer Tæpper producerer vi også selv tæpperne. Derfor kan jeg følge selve produktionsprocessen og se det endelige resultat af mit design. Det er virkelig fedt!

Farver og mønstre skal fungere 

Jeg arbejder meget med farver og mønstre. Det er vigtigt, at tæppets design passer til den øvrige indretning og de omgivelser, det skal være i. 

Derudover er farver vigtige i tæpper, da de udsættes for meget snavs og slid. For eksempel er det ikke optimalt med et helt hvidt tæppe, i stedet vil man lave det i en to-farvet, lysere, melering. Det er ikke nok at designet ser godt ud, det skal også fungere i praksis. 

Jeg kan følge selve produktionsprocessen og se det endelige resultat af mit design. Det er virkelig fedt!

Gennem mit studie, har jeg fået en stor grundviden inden for tekstiler, farvekompositioner og mønsterudvikling. Det gør, at jeg nemt kan danne mig et billede af, hvordan tekstilerne hænger sammen og vil fungere, når produktet er færdigt.

Kommunikation med kunden

I mit arbejde som tekstildesigner spiller kommunikation en stor rolle. Dels når jeg samarbejder med mine kollegaer eller i kontakten med kunden (arkitekter), som foregår løbende gennem hele designprocessen. Her er det vigtigt at kunne formidle ønsker, forventninger og muligheder bedst muligt. Derudover ligger der en vigtig opgave i at beskrive og formidle sit design for kunden, så vi sammen kan finde den rigtige løsning. det er vigtigt for mig også at kunne formidle og samarbejde med mine kollegaer

Uddannelsen har givet mig et godt fundament i forhold til at forstå målgruppen. I mit arbejde skal jeg sætte mig ind i kundens behov og realisere disse ønsker.


Jeg er glad for at have muligheden for at arbejde kreativt i hverdagen.

Mange veje at gå

Da jeg startede på uddannelsen, var jeg sikker på, at jeg skulle arbejde med tøj og mode, men jo mere jeg lærte om boligtekstiler, jo mere begejstret blev jeg for det felt. Her arbejder man med slidstærke og kraftige materialer, hvilket kræver noget særligt i forhold til udviklingen af tekstiler og mønstre.

Mulighederne er mange med en uddannelse i Tekstildesign. Jeg kan arbejde som designer, men også med det grafiske eller udvikling af tekstiler. Jeg er glad for at have muligheden for at arbejde kreativt i hverdagen.