Hør Jon Edlund fortælle om det bedste ved at læse til lærer

Du kender ham sikkert fra Den Store Bagedyst. Men vidste du, at Jon Edlund læste til lærer på VIA University College?

Hør ham fortælle, hvorfor han valgte læreruddannelsen. Og hvad det fedeste ved at arbejde som lærer er. 

Noget af det fedeste ved læreruddannelsen er helt klart hele det studiesociale miljø. Det motiverer mig, at man møder og får lov til at arbejde sammen med så mange forskellige mennesker, både fagligt og socialt. 

Jeg er i praktik på en efterskole, hvor jeg bor mandag til fredag. Det er fedt at møde eleverne på alle tider af døgnet og i mange forskellige situationer. 

Man får en meget tæt relation til eleverne, og det er enormt fedt. Jeg er overrasket over, tæt ind på livet man kommer på eleverne, selvom jeg denne gang kun er i praktik i 6 uger. Det er sjovt, og der er plads til alt muligt andet end kun det faglige. 

Jeg har fundet mig enormt godt tilpas i den rolle, man har som underviser. Man kommer tæt på de enkelte og finder ud af, at elever lærer meget forskelligt. 

Nogle gange skal man finde ud af, hvordan man lige skal forklare eller formidle en opgave til lige præcis den her elev, så han også kan være med. Når man finder ud af, hvad der virker - og eleven får en aha-oplevelse - .det er bare mega fedt.

Det er enormt fedt, når man har gjort noget der lykkedes, og man ser en elev der bare trives. Det er noget af det fedeste ved at være lærer. 
Jeg er i praktik for tredje og sidste gang i løbet af min fireårige uddannelse. Noget af det vigtigste, jeg har med fra mine praktikker er, at min ikke på de fire år lærer alt det, der skal til for at blive en god lærer. 

Det er en løbende proces, og jo mere man er i praktik, jo mere finder man ud af hvilken lærer, man gerne vil være.

Mød flere studerende og færdiguddannede