Børn løber op ad trappe

Drømmer du om en uddannelse, hvor du kan gøre en forskel?

VIA Pædagoguddannelsen

Ikast

Drømmer du om at blive pædagog? Og vil du gerne læse et sted, hvor nærvær, fællesskab og engagement er i fokus? Interesserer du dig for sundhed, medier eller udeliv? Og vil du arbejde med børn, unge og voksne? Så læs til pædagog i Ikast!

Om uddannelsen til pædagog i Ikast

 • Faglig profil

  På pædagoguddannelsen i Ikast bliver du en del af et nærværende studiemiljø, der er præget af et dagligt samvær, hvor alle kender alle. 

  Som studerende på VIA Pædagoguddannelsen i Ikast kan du vælge mellem tre forskellige specialiseringer.

  1. Dagtilbudspædagogik
  2. Skole- og fritidspædagogik
  3. Social- og specialpædagogik

  Læs om specialiseringerne

  Valgmoduler

  Du skal vælge et kompetenceområde som du skal arbejde indenfor på modulerne 9 og 11. Som studerende på VIA Pædagoguddannelsen har du mulighed for at vælge samtlige kompetenceområder. Så skal du bare tage modulerne et andet sted i VIA. Men du hører stadig til på dit hold i Ikast.

  Du kan vælge mellem følgende kompetenceområder på pædagoguddannelsen i Ikast.

  • Sundhed og bevægelse
  • Digitalisering og medier
  • Kreative udtryksformer

  Læs om valgmoduler i studieordningen (pdf)

 • Studieliv

  På pædagoguddannelsen i Ikast bliver du en del af et lille uddannelsessted, hvor vi vægter nærvær i hverdagen. Vi har et tæt samarbejde med både pædagogiske institutioner i kommunen og med andre VIA uddannelser i nærheden. 

  Som studerende på Pædagoguddannelsen i Ikast kommer du til at gå på et uddannelsessted, hvor nærvær, fællesskab og engagement er nøgleord. Her kommer alle hinanden ved. Det gælder både undervisere og studerende og på tværs af holdene.

  Samtidig har vi et godt samarbejde med uddannelser i både Herning og Silkeborg, så tværprofessionelt samarbejde fylder også en del på uddannelsen i Ikast.

  Samarbejde med byen

  Vi har et godt samarbejde med de pædagogiske institutioner i området. Det betyder, at du som studerende kommer ud og afprøver mange aktiviteter i praksis i levende, pædagogiske miljøer. Og byens børneinstitutioner benytter ofte vores gode udearealer til forskellige aktiviteter.

  Hverdag og fest

  Vi sætter en stor ære i, at der er liv i huset i Ikast. Ikke kun til daglig i undervisningslokalerne, men også i fredagsbaren og til både de faglige og festlige arrangementer, som vi løbende afholder. Vi tilbyder både kortere forløb som faglige studiekredse, guitarundervisning mv. Tilbuddene ligger uden for studietiden, og nogle af dem gennemføres med eksterne undervisere og har en mindre deltagerbetaling.

  Studieaktivitet

  På VIA Pædagoguddannelsen i Ikast møder du et nuanceret undervisnings- og læringsmiljø. Du vil både opleve holdundervisning, forelæsninger og mere selvstændigt arbejde i studiegrupper. Desuden er en stor del af uddannelse projektarbejde i samarbejde med den pædagogiske praksis.

  Find os på Google Maps

 • Kontakt

  Kontakt Pædagoguddannelsen i Ikast.

  Har du spørgsmål til optagelse
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Pædagoguddannelsen i Ikast
  Bøgildvej 10
  DK-7430 Ikast

  T: +45 87 55 37 55
  E: pii@via.dk

  Åbningstider

  Alle hverdage: 8:00 – 14.00

  Læs mere

  Find os på Google Maps

Tag uddannelsen her