
Pelle havde hørt om The Animation Workshop (TAW) allerede i folkeskolen, og fik lov til at komme i praktik på skolen. Dette tændte en gnist i Pelle, som efter 10.klasse søgte ind på Visual HF, som er en treårig HF, TAW og Viborg Gymnasium tilbyder unge, der vil udvide deres kreative evner, mens de tager en gymnasial uddannelse.
Dog har vejen mod Graphic Storytelling på TAW ikke været helt lige for Pelle. Han vidste bare, at han gerne ville noget indenfor det kreative.
”I den tid jeg gik på Visual HF, der kom jeg lidt fra det der med at tegne. Jeg synes faktisk, at film var ret spændende. Og så tænkte, at jeg ville søge ind på filmuddannelse, men jeg kom ikke ind, og jeg var ret skoletræt alligevel. Så jeg tog nogle sabbatår, og derefter gik det egentlig op for mig, at jeg kan rigtig godt lide at skrive. Graphic Storytelling kunne forene min passion for at tegne med min passion for at fortælle historier,” fortæller Pelle.
Den gode lyriker og tegner
Særligt en ting har fyldt meget i Pelles undervisning på 2. semester; nemlig tegneserier.
”Vi lærer, hvad er de formelle elementer er inden for tegneserier. Det handler om, hvordan laver du paneler, hvordan fortæller du historier gennem paneler, hvad et sidelayout er, og hvordan spreads fungerer osv. Så alt det tegneserier kan, som ingen andre medier kan, undersøger vi rigtig meget i vores undervisning,” fortæller Pelle.
Selvom meget af undervisningen på Graphic Storytelling går ud på at forbedre sine tegnekunstskaber, handler det ikke kun om at tegne. Pelle og hans medstuderende bliver undervist i hvordan de skriver lyriske tekster, som skal afspejle den handling, der ses i det visuelle produkt.
”Vi lærer en masse om prose og lyrik, historiestruktur, dialog og fortællekunst, når det kommer til at skrive historier. Og hvordan du så tager et manuskript, du selv har lavet, og oversætter det til en tegneserie bagefter. Vi lærer hvordan non-verbale ting, kan kommunikeres gennem tegneserier,” siger Pelle.

Fremtiden
Tegneserierne har fået et særligt tag i Pelle efter hans to første semestre på uddannelsen. Her har han lært om strip comics, pantomime comics (tegneserier uden tekst) og hvordan man laver comicbooks.
”Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg vil når jeg er færdig. Men jeg er begyndt at få mere og mere blod på tanden for tegneserier. Jeg søgte faktisk uddannelsen, fordi jeg vidste, at jeg ville få lov at fortælle historier med brug af min tegnekunst,” fortæller Pelle.
Men det ene udelukker ikke det andet for Pelle, som ikke er sikker på hvor han ender når han en gang er færdig.
”Jeg tror, det vil være megaspændende at lave tegneserier, men jeg ville også være åben for at skrive animationsfilm eller serier. Eller arbejde inden for animationsindustrien. Jeg kunne også godt se mig selv starte et forlag eller et computerspil, animation indenfor karakterdesign og spildesign, sådan nogle ting. Der er helt klart rigtig, rigtig mange ting, som jeg har lært på min uddannelse lige nu, som kan oversætte sig til den industri,” fastslår Pelle.
En skole med diversitet
Noget som Pelle sætter stor pris på, ved hans uddannelse, er diversiteten.
”Der er både diversiteten af emner, man lærer om, diversiteten af undervisere. Det er folk fra alle mulige forskellige steder i industrien. Nogen, der laver tegneserier, andre, der laver film, nogen, der animerer, skriver eller bare er eksperter inden for deres felt. Det er virkelig en bred vifte af mennesker, så man får både lærere, som man bare synes er fantastiske, og lærere, som er helt anderledes, end man normalt ville forbinde med en videregående uddannelse,” fortæller Pelle.
På TAW foregår al undervisning på engelsk, og mange af de studerende kommer fra flere steder i verdenen.
”Det samme gælder helt klart også eleverne, som går på skolen. Det er jo en meget international uddannelse. Man møder rigtig mange folk, både fra rundt omkring i Danmark, men også rundt omkring i hele Europa og resten af verden. Og det gør det bare et virkelig spændende sted at gå. Hver eneste person, der kommer ind på skolen, har en spændende historie at fortælle,” tilføjer han.
Pelles tre bedste råd til dig, der overvejer at søge ind på Graphic Storytelling.
- Vis alle de ting du kan i din portfoilo. Det er helt klart fedest for dem, som sidder og overvejer dit portfolio, at kunne se, at du ligesom, du tør at opleve det der uden for din comfort zone.
- Hold ud! Selvom optagelsesperioden er lang og hård, skal du bare hænge i. Selvom du får afslag på din første ansøgning, skal du ikke se det som et nederlag. Se det i stedet som en mulighed for at bruge et år mere på at blive dygtigere til næste ansøgning.
- Få noget praktisk erfaring med skolen. Tag til åbent hus og arranger et møde med nogle studerende. På den måde kan du opbygge et netværk og få mere konkret viden om, hvad det er du søger ind på