Socialrådgiveruddannelsen

På Socialrådgiveruddannelsen arbejder du med sociale problemstillinger i forhold til individet og det omkringliggende samfund. Dit fokus er på borgere og deres forskellige livsbetingelser.
 
Med afsæt i jura, samfundsvidenskab og psykologi lærer du socialfaglige metoder, der kan bidrage til at forebygge og løse sociale problemer hos udsatte borgere.
 
Du kan læse til socialrådgiver i Holstebro, Aarhus og på den netbaserede uddannelse.

Fakta om uddannelsen

Type: Professionsbachelor som socialrådgiver

Varighed: 3½ år

Studieby: Holstebro, Aarhus og som netbaseret

Studiestart: August og februar

Praktik: 20 uger

Internationale muligheder

Som studerende på socialrådgiveruddannelsen har du mulighed for at tage noget af din uddannelse i udlandet. Derfor har VIA et stort netværk af praktik- og uddannelsessteder over hele verden med mange forskellige typer af socialt arbejde.

Læs mere om de internationale muligheder længere nede på siden. 

I tvivl om dit studievalg? Kom til Åbent Hus, og oplev studiemiljøet

Se program

Om uddannelsen til socialrådgiver

Her kan du læse til socialrådgiver

 • Holstebro

  På socialrådgiveruddannelsen i Holstebro lægger vi vægt på høj faglighed og nærvær i dagligdagen. 

  Som studerende på socialrådgiveruddannelsen i Holstebro bliver en del af et studiemiljø sammen med cirka 2.500 andre studerende. Det betyder, at du har rigtig gode muligheder for at engagere dig i både faglige projekter, politiske og sociale aktiviteter med studerende fra de andre uddannelser på campus.

  Ny studerende

  Som ny studerende på socialrådgiveruddannelsen i Holstebro bliver du introduceret til studielivet og hvordan det er, at være studerende i 'socialt arbejde'. Du får information om, hvad uddannelsen forventer af dig og hvad du kan forvente af uddannelsen. Vi har et særligt fokus på studiegrupper og på, hvordan arbejdet i studiegrupper kan bidrage konstruktivt til din læring og udvikling. Desuden der fokus på det gode samarbejde og på, hvordan alle har et ansvar for at bidrage til et godt læringsmiljø.

  Kommunikationskursus

  Som socialrådgiver skal du kunne indgå i mange forskellige relationer og være skarp til at kommunikere. I Holstebro lægger vi vægt på, at du øver dig i de kompetencer. Vi har et særligt tilrettelagt kursus i kommunikation, hvor du sammen med dine studiekammerater og nogle undervisere, tager på internat og arbejder med kommunikation, relationer og studiegruppeprocesser.

  Valgmodul i kommunikation og konflikthåndtering

  En socialrådgiver skal kunne møde andre mennesker, der har brug for hjælp. Det kan være svært at håndtere og derfor tilbyder vi et valgmodul i Kommunikation og konflikthåndtering på Socialrådgiveruddannelsen i Holstebro. På modulet lærer du de kompetencer en uddannet socialrådgiver skal arbejde med i praksis. I kommer til at øve jer i konflikthåndtering, kommunikation og samarbejde. I lærer at indgå i relationer og at kommunikere hensigtsmæssigt med forskellige målgrupper.

  Samarbejde med praksis

  Vi har et tæt og velfungerende samarbejde med de forvaltninger og institutioner, hvor du skal i praktik. Derfor vil du opleve, at mange opgaver og projekter tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger som du undersøger, udvikler og kommer med løsningsforslag til sammen med praksis.

  Tværprofessionelt samarbejde

  En socialrådgiver skal kunne samarbejde med mange forskellige faggrupper i arbejdet for at finde de bedste løsninger for brugerne. I løbet af din studietid kommer du til at samarbejde med studerende fra de andre uddannelser på Campus Holstebro, om at løse relevante socialfaglige udfordringer.

  Vil du være med til at udvikle socialrådgiverfaget?

  I Holstebro inddrager vi vores studerende i udviklingen af socialrådgiverfaget. Det betyder blandt andet, at mange bachelorstuderende laver deres eksamensprojekt i et tæt samarbejde med praksis. Både med at finde spændende socialfaglige udfordringer og i løsningen af dem. Mange undervisere på socialrådgiveruddannelsen i Holstebro er involveret i forsknings- og udviklingsarbejde. Det betyder, at du som studerende bliver undervist i den nyeste forskning og udvikling. Desuden betyder det, at du har mulighed for at deltage i forskning- og udviklingsprojekter omkring udvikling af ny socialfaglig viden. Og få lov til at smage på forskningsfeltet inden for din uddannelse.

  En del af Campus Holstebro

  Som studerende på socialrådgiveruddannelsen i Holstebro, bliver du en del af Campus Holstebro og det studiemiljø, der hører til her. 

  Læs mere om Campus Holstebro

 • Aarhus

  Som studerende på socialrådgiveruddannelsen i Aarhus bliver du en del af et fagligt fællesskab. Og du kommer til at gå på campus lige midt i hjertet af Aarhus

  Som studerende på socialrådgiveruddannelsen i Aarhus bliver du en del af et aktivt studentermiljø med masser af kulturelle arrangementer, demokratiske råd og udvalg

  Studiegrupperne er vigtige

  Vi understøtter arbejdet i studiegrupper. Både med forberedende arbejde og med mulighed for at tale med gruppekonsulenter. For studiegrupperne er vigtige både for dit studieliv og fordi det giver kompetencer, der er vigtige i socialt arbejde - som fx i mødefacilitering, vejledning og relationsarbejde.

  Praksis inddrages i undervisningen

  Vi har et tæt samarbejde med både forvaltninger og institutioner, som vi samarbejder med. Det er en blanding af gæsteundervisning, besøg på arbejdspladser, opgaver og projekter, der tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger.

  Socialrådgivere arbejder over hele verden

  På socialrådgiveruddannelsen i Aarhus har vi en lang tradition for internationalt samarbejde. Hvert år tager mange studerende fra Aarhus i praktik eller på et studieophold på udenlandske institutioner eller uddannelsessteder.

  Derfor har vi etableret samarbejdsaftaler med en bred vifte af praktik- og uddannelsesinstitutioner over hele verden. Det er samarbejdspartnere, hvor vi kan stå inde for kvaliteten af dit ophold på fx et township i Sydafrika eller på et socialøkonomisk værested i London.

  Campusmiljø

  Som studerende på socialrådgiveruddannelsen i Aarhus bliver du en del af et stort og levende campus med studerende fra flere andre uddannelser. Og du får mulighed for at deltage i en række forskellige aktiviteter lige fra foredrag til fester.

  Læs om Campus Aarhus C

 • Netbaseret uddannelse

  Som studerende på socialrådgiveruddannelsen arbejder du både over nettet, i studiegrupper og mødes med de andre studerende på indkald.

  Hvis du vælger at læse til socialrådgiver som netbaseret uddannelse, skal du møde til indkald på Campus Aarhus C. 

  Læs mere om den netbaserede socialrådgiveruddannelse


#VIAsocialrådgiver, #VIAsocialraadgiver

Følg os på instagram

Har du flere spørgsmål?

Campus Horsens

Kom på besøg

Besøg os, og hør om VIAs uddannelser, når har åbent hus, Studiepraktik og StudieInfo.

Sådan søger du ind

Få svar på alle dine spørgsmål om ansøgning og optagelse på VIA University College.

Kontakt studievejleder

Se kontaktoplysninger på studievejlederne på socialrådgiveruddannelsen

Er du i tvivl om dit studievalg?

Er du i tvivl om dit studievalg?

Find guides og gode råd, når du søger efter den rigtige uddannelse for dig.