Undervisning

Drømmer du at arbejde med sociale problemer?

VIA Socialrådgiveruddannelsen

Aarhus

Vil du være socialrådgiver? Og læse i et helt nyt studiemiljø i hjertet af Aarhus? Vil du arbejde med beskæftigelse, forebyggelse og være med til at løse sociale problemer? Så læs til socialrådgiver på Campus Aarhus C!

Om uddannelsen i Aarhus

 • Faglig profil

  På Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus har vi fokus på høj faglighed og tæt samarbejde med praksis.

  I VIA kan du tage socialrådgiveruddannelsen både i Aarhus og i Holstebro. Begge steder får du den samme uddannelse med et højt fagligt niveau, fokus på tværfagligt samarbejde med andre uddannelser og gode relationer og samarbejde med den socialfaglige praksis du uddanner dig til.

  Samarbejde med praksis

  På Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus har vi et tæt og velfungerende samarbejde med de forvaltninger og institutioner, hvor du skal i praktik. Derfor vil du opleve, at mange opgaver og projekter tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger som I undersøger, udvikler og kommer med løsningsforslag til sammen med praksis.

  Tværprofessionelt samarbejde

  En socialrådgiver skal kunne samarbejde med mange forskellige faggrupper i arbejdet for at finde de bedste løsninger for brugerne. I løbet af din studietid vil du opleve at skulle samarbejde med studerende fra blandt andet lærer- og pædagoguddannelserne i VIA om at løse relevante socialfaglige udfordringer.

  Du kan være med til at udvikle socialrådgiverfaget

  På VIA Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus inddrager vi vores studerende i udviklingen af socialrådgiverfaget. Det betyder blandt andet, at mange bachelorstuderende laver deres eksamensprojekt i et tæt samarbejde med praksis. Både med at finde spændende socialfaglige udfordringer og i løsningen af dem. 

  Mange undervisere på Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus er involveret i forsknings- og udviklingsarbejde. Det betyder, at du som studerende bliver undervist den nyeste forskning og udvikling.

  Desuden betyder det, at du har mulighed for at deltage i forsknings- og udviklingsprojekter omkring udvikling af ny socialfaglig viden. Og få lov til at smage på forskningsfeltet inden for din uddannelse.

  Socialrådgivere arbejder over hele verden

  På Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus har vi en lang tradition for internationalt samarbejde. Hvert år tager mange studerende fra Aarhus i praktik eller på et studieophold på udenlandske institutioner eller uddannelsessteder.

  Derfor har vi etableret samarbejdsaftaler med en bred vifte af praktik- og uddannelsesinstitutioner over hele verden. Det er samarbejdspartnere, hvor vi kan stå inde for kvaliteten af dit ophold på fx et township i Sydafrika eller på et socialøkonomisk værested i London.

  Læs studieordningen

 • Studieliv

  Som studerende på VIA Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus bliver du en del af et levende og stærkt fagligt studiemiljø midt i Aarhus C

  På Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus bliver du en del af et aktivt studentermiljø med masser af kulturelle arrangementer, demokratiske råd og udvalg. 

  Campusmiljø i Aarhus C

  Fra sommeren 2015 flytter Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus i Campus sammen med seks andre uddannelser lige midt i hjertet af Aarhus. Her kommer du hver dag til at møde studerende, der læser noget andet end dig.

  Sammen med dem og de andre socialrådgiverstuderende, bliver du en del af et fagligt og dynamisk studiemiljø med optimale muligheder for samarbejde på tværs af uddannelser. 

  Campus tilbyder desuden et studiemiljø med fredagscafé, sportsarrangementer, studenterpolitisk arbejde og fester på tværs af uddannelser.

  Læs om Campus Aarhus C

  De Studerendes Råd

  Vil du gerne have indflydelse på dit studie og er du interesseret i studenterpolitisk arbejde? Så er du meget velkommen i De Studerendes Råd (DSR). DSR består af repræsentanter for de studerende på Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus.

  Studieaktivitet

  På VIA Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus møder du et nuanceret undervisnings- og læringsmiljø. Du vil både opleve holdundervisning, forelæsninger og mere selvstændigt arbejde i studiegrupper. Vi har udarbejdet en studieaktivitetsmodel, der viser hvilke studieaktiviteter, du møder på Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus.

  Find os på Google Maps

 • Kontakt

  Kontakt VIA Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus.

  Har du spørgsmål om optagelse
  Kontakt studievejleder

  Kontakt uddannelsen

  VIA Socialrådgiveruddannelsen Aarhus
  Ceresbyen 24
  DK-8000 Aarhus C 

  E: socia@via.dk
  T: +45 87 55 33 00

  Fax: +45 8755 0031
  EAN: 5798 000 55 4702

  Læs mere

   

   

Tag uddannelsen her

Vil du vide mere?

ida-thaarup

Ida hjælper udsatte kvinder

Læs om Ida, der er ansat i Aarhus Krisecenter. Hun arbejder med kvinder, der har været udsat for vold.

Birgitte Keller, socialrådgiver fra VIA University College

Birgitte understøtter en lettere dagligdag

Hør Birgitte fortælle om sit job som socialrådgiver i Blå Kors

Socialrådgiverstuderende tager i international praktik

Udlandsophold giver nye perspektiver

Oddny og Therese har taget et halvt år af deres uddannelse i et andet land
Socialrådgiverstuderende fejrer World Social Work Day

Socialt arbejde i hele verden

Både internationale og danske studerende læser sammen på det internationale modul
Ditte var i praktik i Sydafrika

Praktik i Sydafrika

Ditte Brøndum har været i praktik i Sydafrikas største township.

Refleksioner over kvalificering af socialt arbejde

En skriftserie med udvalgte bachelorprojekter fra VIA Socialrådgiveruddannelsen Aarhus. Download skriftserien her.