
Daniela Koch og Simon Jensen er startet på Augmented og Virtual Reality-specialiseringen på softwareingeniør-uddannelsen i Viborg med forskellige baggrunde og også med forskellige ønsker til, hvor uddannelsen skal bringe dem hen:
"Jeg er oprindeligt er fra Polen, og jeg er startet her i Viborg efter at have studeret de første tre semestre på softwareingeniør-uddannelsen på VIA Campus Horsens", fortæller Daniela.
Simon, derimod, har en helt anden baggrund:
"Jeg er uddannet datamatiker, og jeg har fået meritoverført meget af min uddannelse til softwareingeniør-uddannelsen før jeg nu er begyndt på Augmented og Virtual Reality-specialiseringen sammen med Daniela", forklarer Simon
Healthcare og spiludvikling
For Daniela har valget om at søge ind Augmented og Virtual Reality-specialiseringen haft et klart mål:
"Jeg vil som færdiguddannet ingeniør gerne arbejde med Healthcare. Gennem Virtual Reality er det nemlig muligt at udvikle et simuleret miljø, hvor man kan opleve verden gennem ældre menneskers øjne. På den måde bliver man bevidst om, hvilke udfordringer de har i deres dagligdag, og hvad man kan gøre for at afhjælpe dem", siger Daniela.
Simon er meget fascineret af, hvad nye teknologier giver af muligheder i forbindelse med udviklingen af spil:
"Mulighederne i Augmented og Virtual Reality er nærmest uanede i forhold til at udvikle nye spilformer - det synes jeg er meget fascinerende. For det er stadigvæk relativt nye teknologier som står midt i og foran en kæmpe udvikling. Pokemon Go er det mest kendte eksempel på et spil, der udnytter mulighederne i Augmented Reality, men der er rigtig mange muligheder, og dem glæder jeg mig meget til at blive klogere på".
Spændende samarbejde med The Animation Workshop
Det har været et bevidst valg at etablere Augmented og Virtual Reality-specialiseringen af softwareingeniør-uddannelsen i Viborg. Det giver nemlig nogle oplagte samarbejdsmuligheder med studerende på The Animation Workshop. Et samarbejde som Daniela og Simon allerede har været en del af:
"Lidt forenklet sagt, er vi på softwareingeniør-uddannelsen gode til at arbejde funktionelt, hvor de studerende på The Animation Workshop arbejder meget mere med et æstetisk sigte. Så på den måde er vi gode til at supplere hinanden. Og derfor er det også spændende at arbejde sammen, for vores tilgang til at løse en problemstilling eller at udvikle noget nyt, er helt forskellige fra hinanden".
"De studerende på The Animation Workshop er gode til etablere en form for følelse eller menneskelighed i deres arbejde – og det er noget man kan bruge både i forhold til at arbejde med Healthcare og i spiludvikling – hvor vi med vores baggrund arbejder mere ’mekanisk'", konstaterer Simon og Daniela før de slutter:
"Det fysiske studiemiljø på The Animation Workshop er for eksempel også helt anderledes end vores. Så det er også en inspirerende del af vores samarbejde, at vi kan opleve deres verden og det studiemiljø, som de er en del af. For det at samarbejde med andre med et helt andet mindset end vores eget, vil også blive en del af vores virkelighed, når vi kommer ud på arbejdsmarkedet".
Tre gode ting ved Augmented og Virtual Reality-specialiseringen
- Du bliver en del af en lille, samlet gruppe, hvor man hjælper hinanden
- Samarbejdet med de studerende fra The Animation Workshop er helt unikt. Du bliver udfordret, inspireret og får indblik i et helt andet mindset og studiemiljø.
- Du får et godt indblik i en teknologi, hvor der fuld fart på udviklingen og som der er mange virksomheder som efterspørger kompetencer indenfor.