Ditte Korgaard Hansen meritpædagog

Hør Ditte fortælle, hvorfor hun har valgt at læse til læse til meritpædagog

Ditte Korgaard Hansen

Uddannelse: Meritpædagog

Mit studie

Jeg hedder Ditte og er 29 år. Jeg studerer til meritpædagog på VIA i Horsens. Jeg studerer to dage og arbejder i en børnehave tre dage.

Som meritpædagog kombinerer jeg teori og praksis. Det, jeg lærer i skolen, får jeg lov til at bruge det med det samme ude i praksis. Vi har hele tiden nogen at sparre med om de ting, vi lærer i praksis.

Det gode ved at være meritstuderende er, at vi alle har så stor en erfaring. Derfor udfordrer vi teorierne og underviserne på en anden måde.

Undervisningen og den erfaring, jeg har med mig, er med til at give mig en oplevelse af, at det, jeg allerede gør i praksis, faktisk mening på et højere plan.

Jeg synes, det er ret spændende, at jeg får viden til noget af det, jeg allerede gør. 

 

Medstuderende med samme ambitioner

Som meritstuderende er jeg ikke i tvivl, om jeg skal bruge den her uddannelse, og om jeg har valgt rigtigt.

Jeg er egentlig et sted, hvor jeg tænker, at det jeg laver er fedt, og jeg arbejder sammen med nogle fede mennesker.

Og nu får jeg noget viden til at udfordre de andre og mig selv endnu mere. Det er noget af det, jeg virkelig kan bruge herfra.

At gå i klasse med nogen, som er her af samme grund og ved, at de er landet på den rette hylde, det gør, at man kan gå ind i det på en meget spændende og indlevende måde.


Man kan nemt blive revet med i vores diskussioner. Og jeg synes vores undervisere er gode til at give os plads til de her diskussioner i undervisningen også. 


Mere ansvar som meritpædagog

En af de fordele, der også er ved at studere til meritpædagog er, at jeg har været medhjælper det samme sted. Jeg har fået assistent uddannelsen her og nu er jeg i gang med min merituddannelse her også. 

Det gør, at de kender mig. Derfor har jeg fået nogle flere ansvarsopgaver, end man ellers gør, når man er pædagogstuderende. Jeg får fx lov til at være med til forældresamtaler og sprogvurderinger. 

Større fordel med min store erfaring

Når jeg får de her ansvarsområder, så får jeg også mere erfaring. Jeg føler, at jeg står med en fordel som nyuddannet, frem for de andre nyuddannede pædagoger. Fordi jeg har fået lov til at skabe mig en større erfaring. 

Når du er ude som pædagog på det ordinære forløb, så er det svært at få lov til at være med inde i alle de aspekter, som jeg  får lov til. Fordi jeg har været det samme sted i otte år. Det gør, at jeg får større indsigt og flere muligheder.