Mette Alsen Vittrup

Studie: Multiplatform Storytelling and Production

Mette Aslen Vittrup


Jeg, Mette Alsen Vittrup aka. Mettemor, er 25 år gammel og af slænget MSP13! Det slæng som er første årgang på Multiplatform Storytelling and Production (MSP). Det betyder, at jeg faktisk er færdig til jul 2016.
Jeg elsker  at snakke med mennesker og Karen Volf kager. Jeg er vild med Liam Hemsworth og fan af P3. 

Jeg har valgt at specialisere mig inden for producing og entreprenørskab. I forlængelse af det, er jeg blevet meget interesseret i begrebet, ledelse, heraf det psykologiske aspekt i selve kommunikationen og lederskabet. Samtidig synes jeg også, at det er fedt at have en kreativ hat på og sidde med i udviklingen. 

Jeg har en ide om at sidde som kreativ producer i en spilvirksomhed, men mine drømme ændres regelmæssigt, og hvem ved, hvor man ender? 

Jeg synes MSP er en utrolig spændende uddannelse, da vi arbejder tæt sammen med branchen inden for faget, og vi får et godt kendskab til “det virkelige liv”, som venter os bagefter. 

Vi får lov til at beskæftige os med lige præcis det, som interesserer os fx historiefortælling, redigering, kamera og ledelse.

Under uddannelsen når man at afprøve sig selv og kommer lidt tætter på, hvilke arbejdsopgaver og medier, man har lyst til at beskæftige sig med. 

Fun facts

  • Der er næsten altid slik på kontoret.
  • De fleste er lidt generte når det kommer til skuespiller/ instruktør øvelser, og vi skal hoppe rundt på gulvet som aber. 
  • Vi har vores helt eget fodboldhold, som hedder MSP FC. 
  • Hvis du ikke er lidt af en nørd, så bliver du det! (Så må du selv definere begrebet, “nørd”) 
  • MSP ejer nok 10 forskellige lyskæder.. “Ja, det synes vi bare er det fedeste” = vi holder nogle vilde fester. 
  • Vi møder de sejeste og mest inspirerende mennesker!
Det er fedt at være i en klasse med forskellige kompetencer, så kan man danne sig et team, hvor alle har mulighed for at arbejde inden for egne interesser. Derudover får vi dybdegående kendskab til de forskellige medieformater, og den udvikling, der sker inden for teknologien og selve mediebilledet.

Mine råd

  • Du skal synes, at det er sjovt at være social, og kan lide at arbejde i teams. Da vi stort set hele tiden arbejder i grupper på tre-fire mand. 
  • Du skal ikke lade dig skræmme, hvis du ikke har lavet film før. Det vigtigste er, at du er motiveret til at lære, og at du er en nysgerrig og interesseret person.
  • Det er en fordel, hvis du er kreativ og lidt af en dagdrømmer. Hvis du er typen, der brænder for at lave spillefilm, så er det måske ikke MSP, du skal vælge, da vi koncentrer os om “visuelle fortællinger på tværs af medier.” Ikke sagt, at du ikke kan ende på Zentropa, men det skal bare ikke være din drivkraft.