Mikael Blaabjerg Larsen

Studie: Fysioterapeutuddannelsen

Mikael Blaabjerg


Jeg hedder Mikael, er nordvestjysk af oprindelse men ikke af sind. Til dagligt læser jeg på Fysioterapeutuddannelsen på Campus Aarhus N.

Jeg læser til fysioterapeut, fordi jeg interesserer mig for sundhed, træning og for at gøre en forskel for andre mennesker men også fordi, at det er en bred uddannelse, der kombinerer den teoretiske viden om mennesket med mange praktiske kundskaber. 

Ved siden af studiet bruger jeg meget af min fritid på at engagere mig i de studiesociale foreninger på Campus N fx som projektleder. Det er et utroligt givende arbejde, der udfordrer mig på helt andre punkter end studiet. 
Jeg har altid drømt om livet som selvstændig, og jeg vil derfor gerne på sigt enten drive privat praksis eller arbejde med sundhedsfremme i virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
Det at arbejde med sundhed og at gøre en forskel for andre er oplagt at kombinere med iværksætteri og markedet er enormt.
Jeg er blevet overrasket over, hvordan opfattelsen af kroppen blev ændret nærmest fra dag 1. Kald det en arbejdsskade, men man kan ikke lade være med at se på andres gang, holdning, muskelfylde osv. og blufærdighed mister man også ret hurtigt i forløbet - meget af undervisningen foregår ret letpåklædt. 
Vi elsker at konkurrere på studiet. Hvad enten det er bordfodbold i pauserne, boldspil i træning og bevægelse eller ølstafet i rus-ugen, så går man op i det med liv og sjæl. 

Mine råd 

  • Studiet er ret bredt, og du skal forberede dig på, at alt ikke handler om træning, fitness og sportsskader. Mange drives af interessen for netop det, men der er mange andre spændende områder, som man skal være åben overfor at skulle igennem. 


  • Der er rigtig meget teori i anatomi, fysiologi og sygdomslære, så bøgerne slipper man ikke for, men det man lige har læst om, får man til gengæld at mærke på egen/andres krop efterfølgende. En fantastisk måde at lære på.

Min helt store inspiration ligger i tankegangen om, at sundhed ikke blot er træning, ernærings-rigtig kost og fravær af sygdom. Det er også livskvalitet, socialt samvær, glæden ved sit arbejde/studie og meget mere, og netop denne bredere forståelse af sundheden synes jeg er enorm vigtig at viderebringe.

Mikael deler sit studieliv på instagram

Mød ham og andre studerende på #viadk

Følg VIA på Instagram @viauniversitycollege