Ny hybriduddannelse gør det muligt for Christina at læse til sygeplejerske

Christina er 38 år og har skiftet en karriere inden for marketing ud med et liv som studerende på VIAs nye hybriduddannelse til sygeplejerske. Det betyder, at hun kan følge undervisningen online hjemmefra under en stor del af studiet.

Christina Lange læser på VIAs hybriduddannelse til sygeplejerske

”Muligheden for at læse til sygeplejerske på hybriduddannelsen er altafgørende for mig. Hvis jeg ikke kunne følge liveundervisningen online hjemmefra de fleste dage, ville det slet ikke være en mulighed for at mig at begynde at studere igen,” fortæller Christina Lange.

Hun er 38 år og læser på første semester af hybriduddannelsen til sygeplejerske i Holstebro. Sammen med sin mand og deres to små sønner bor de i den lille landsby Velling i Vestjylland.

”Vores hverdag ville blive for presset, hvis jeg hver eneste dag skulle køre en lille time hver vej for at komme til undervisning på Campus Holstebro. Derfor er jeg meget glad for, at den nye hybriduddannelse er kommet, så jeg kun skal møde op 3-4 dage om måneden, når vi har undervisning i simulationslaboratoriet,” forklarer Christina.

Hybriduddannelse er et nyt tilbud

Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro er nu en hybriduddannelse. Det betyder, at man kan vælge mellem to måder at være sygeplejerskestuderende på. Enten er man campus-studerende og møder fysisk op på Campus Holstebro dagligt. Eller man er online-studerende og kan deltage online hjemmefra i langt det meste af undervisningen live.

Dog skal online-studerende typisk til fysisk undervisning på Campus Holstebro nogle få dage hver måned. Desuden er 40 procent af uddannelsen praktik, hvor der naturligvis er fysisk fremmøde. Praktikken foregår på hospitaler, i den kommunale hjemmepleje og i psykiatrien.

Undervisning i simulationslaboratorium

”I dag starter vi med undervisning i simulationslaboratoriet. Vi får en case, en patientfortælling, og skal så øve relevante praktiske færdigheder. Fx måle blodtryk, give sengebad eller lave en lejring af patienten. Vi øver os på hinanden eller på patientmodeller,” fortæller Christina.

Simulationslaboratoriet på Campus Holstebro er indrettet med tre hospitalsstuer, en aflastningsstue og en stue, der skal illustrere et privat hjem.

”Jeg synes, det er rart, at vi skal møde ind på campus en gang imellem og tjekke ind med hinanden. Man føler et større tilhørsforhold til gruppen, når man mødes fysisk og ikke altid har en skærm imellem sig. Kombinationen af online- og campusundervisning passer mig godt,” siger Christina.

Christina Lange læser på VIAs hybriduddannelse til sygeplejerske

Fra kontorjob til studerende

Hun er oprindelig uddannet markedsføringsøkonom og har en bachelor i international handel og markedsføring. Men efter 10 år på kontor valgte hun at gå i en helt anden retning og blive sygeplejerskestuderende.

”Jeg har de seneste år gået og tvivlet på, om jeg var i den rigtige branche for mig. Og da min mor blev syg med uhelbredelig kræft, tog jeg plejeorlov for at være med til at passe hende de sidste måneder. Nu går jeg med nogle tanker om at uddanne mig til palliativ sygeplejerske på et hospice,” fortæller Christina. Og uddyber:

”Jeg har aldrig været berøringsangst over for døden, og jeg har personligt oplevet, hvilken positiv forskel en god sygeplejerske kan være for både patienten og de pårørende i den sidste fase. Jeg vil gerne hjælpe patienten til en værdig afslutning på livet”.

Christinas bedste råd til dig, der overvejer at læse til sygeplejerske som hybridstuderende

  1. Mød op på Campus Holstebro, tag en snak med studievejlederen og få en fornemmelse af den uddannelse, som du bliver en del af. 

  2. Grib muligheden for at blive studerende for en dag. Følg undervisningen hjemmefra som hybridstuderende, så du får en ægte fornemmelse af hverdagen på studiet. 

  3. Se det ikke som en begrænsning, hvis du ikke er helt ung mere. På mit hold af sygeplejerskestuderende ligger vi aldersmæssigt cirka mellem 23 og 40 år. Det er en styrke for diskussionerne og refleksionerne på holdet.