Læs trin for trin hvordan du søger om optagelse på uddannelsen.
Ansøgning
- Ansøg elektronisk via NemStudie (ansøgningen åbner i maj/juni 2023)
- I forbindelse med ansøgningen skal du uploade dokumentation på, at du opfylder adgangskravene, og du skal angive forskellige personlige informationer
- Når ansøgningen er sendt, modtager du et link til et skema, hvor du skal angive yderligere informationer. Du skal blandt andet prioritere hvilke fem kommuner, du kunne ønske dig at komme til samtale hos mhp. praktikaftale og du skal uddybe hvilken relevant erhvervserfaring du har.
Forhåndsgodkendelse/afslag
- Opfylder du adgangskravene om relevant uddannelse og erhvervserfaring kan du forhåndsgodkendes og får mail herom i uge 39
- Hvis du ikke opfylder adgangskravene får du tilsendt et afslag på mail i uge 39
Fordeling af uddannelsespladser (praktikpladser)
- Et fordelingsudvalg fordeler ansøgningerne i uge 40, så alle ansøgere med en forhåndsgodkendelse bliver tilbudt en samtale i en kommune med henblik på at indgå praktikaftale.
- Udvalget tilstræber at tilgodese alle kommuner og ansøgeres prioriteringer, men vi kan ikke garantere, at du får opfyldt dine prioriteringer
Første samtalerunde
- På baggrund af fordelingsudvalgets vurdering indkalder kommunerne til samtale. Du får direkte besked fra kommunen i uge 41-44 og ansættelsessamtaler afholdes i uge 45.
- Ansøgere indgår praktikaftale med kommunen og sender kopi af praktikaftale til VIA senest uge 47.
- Ansøgere, der ikke opnår praktikaftale, giver besked til VIA
- Kommuner med eventuelt ledige pladser giver besked til VIA
Anden ansættelsesrunde
- Det er de færreste kommuner, som ikke indgår praktikaftaler i første samtalerunde. Er der alligevel kommuner, som mangler at indgå aftale, sørger VIA for at tilbyde anden samtalerunde til en eller flere ansøgere, som fik afslag i første samtalerunde.
- Der er således ingen garanti for at man kan komme til anden ansættelsesrunde
- Ansøgere indgår praktikaftale med kommunen og sender kopi af praktikaftale til VIA senest uge 44.
Optag
- VIA sender endelig bekræftelse på optag i uge 48
- Ansøgere der ikke har indgået praktikaftale efter 1. eller 2. samtalerunde har mulighed for at søge ind på uddannelsen igen ved næste optagelsesrunde
Data som VIA videregiver, når du søger ind på uddannelsen
I forbindelse med ansøgningen, skal du oplyse VIA om blandt andet dit cpr-nummer, e-mail, telefonnummer og adresse samt hvilke relevante områder, du har arbejdet indenfor. Disse data er nødvendige dels for at VIA kan behandle din ansøgning og dels for at fordelingsudvalget (bestående af repræsentanter af ledende sundhedsplejersker i Jylland og på Fyn), som fordeler ansøgerne til samtale med henblik på at indgå en praktikaftale, får de informationer, de har brug for til at kvalificere fordelingen af ansøgere til kommunerne.
Hvis du søger ind på dispensation og din ansøgning skal behandles i Specialuddannelsesrådet for sundhedsplejerskeuddannelsen, vil dine data om hvilke områder, du har arbejdet indenfor, videregives til dem. Ved fordelingen af ansøgere til kommuner sker det anonymiseret. Det betyder, at fordelingsudvalget kun kender ansøgers postnummer og by samt inden for hvilke områder, man har arbejdet. Derudover får fordelingsudvalget information om, om man som ansøger har bil/cykel til rådighed.
Når ansøgerne er fordelt til kommunerne, får den enkelte kommune, man som ansøger, tilbydes samtale hos, tilsendt yderligere information om ansøger. VIA sender således cpr-nummer, e-mail og telefonnummer på ansøger til den kommune, der skal indkalde ansøger til samtale. Kommunen har brug for disse informationer for at kunne indkalde ansøger til samtale. Kommunen, der indkalder ansøger til samtale, får også information om inden for hvilke områder, ansøger har erfaring.