Mød Vibeke: Jeg blev klædt på til at videreudvikle virksomheden

EBA uddannelsen har givet Vibeke Ågren, Head of Software Development hos Kamstrup, en meget større forståelse af den virksomhed hun arbejder i - en forståelse hun i dag bruger til at træffe beslutninger i sit daglige arbejde.

Vibeke Ågren

Vibeke giver her sine svar på, hvorfor det lige var EBA uddannelsen, hun faldt for, og hvad hun har fået med sig fra uddannelsen.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du valgte at tage uddannelsen?

”Det var måske egentlig lidt tilfældigt, at jeg gik i gang med EBA uddannelsen. Jeg havde et stort ønske om mere uddannelse inden for økonomi. Og da jeg åbenbart ikke var den eneste i virksomheden med det ønske, indgik Kamstrup og VIA University College et samarbejde om efteruddannelse, hvor jeg og flere andre af mine kolleger kunne tag et diplomfag i finansiel ledelse hos VIA. Jeg fik rigtig meget læring gennem faget, og da jeg fandt ud af, at flere af mine kolleger var i gang med en hel EBA uddannelse, var min interessen vækket. Så jeg besluttede mig for at tage et fag mere, og sådan fortsatte jeg.”

”Det viste sig at være en virkelig god, spændende og relevant uddannelse, så jeg valgte at gennemføre en hel EBA, og det er jeg rigtig glad for i dag.”

Hvorfor faldt valget lige på EBA uddannelsen hos VIA?

”Jeg synes, EBA uddannelsen på VIA er en rigtig god, bred uddannelse med et stærkt fokus på forretningsforståelse. Begreber som strategi, organisering og strategisk marketing blev bragt i spil på en måde, der i dag har skabt en god forståelse for den virksomhed jeg arbejder i, og samtidig har givet mig nogle gode og brugbare redskaber til at bidrage til videreudvikling af virksomheden. Og så havde det stor værdi for mig, at jeg kunne vælge fag med særligt fokus på digital transformation, innovation og forretningsmodeller, da det er områder, som virkelig er relevante i en virksomhed som Kamstrup.”

Hvordan fungerede undervisningen?

”Ved opstart var det en stor hjælp, at alt det praktiske omkring det at være studerende på VIA var på plads.”

”Den måde klasseundervisning, gruppearbejde og arbejdet med opgaver i relation til egen virksomhed var sat sammen på, var en læringsplatform, der passede mig rigtig godt. I selve undervisningen har jeg sat stor pris på de kompetente undervisere, der alle havde relevant erhvervserfaring. De var rigtig gode til at kombinere undervisningsmaterialet i form af gamle klassikere kombineret med den nyeste litteratur inden for de enkelte områder. Underviserne havde også sans for at relatere pensum til egne erfaringer eller erfaringer fra andre velkendte virksomheder og aktuelle cases.”

Hvordan bruger du det, du har lært, i dit arbejde i dag?

”Min EBA uddannelse har givet mig en meget større forståelse af den virksomhed, jeg arbejder i. Jeg benytter min forståelse til at træffe beslutninger i mit daglige arbejde og i mit samarbejde med kollegerne. Jeg føler, at jeg nu kan bidrage meget mere til de daglige dialoger omkring digital transformation og forretningsmodeller.”

”Jeg har altid været glad for at arbejde hos Kamstrup, men virksomheden er blevet endnu mere interessant, efterhånden som jeg har fået nye perspektiver på virksomheden og fremtiden.”

Hvad betød dine medstuderende for dig under forløbet?

”De fleste af mine medstuderende var enten ingeniører eller specialister med anden teknisk baggrund. Det var utrolig interessant at høre om hverdagen i en masse andre spændende teknologivirksomheder. Det betød også, at vi i gruppearbejdet hurtigt kunne opnå masser af kompetent sparring og gode fælles refleksioner.”