Konference

Temadag om ernæring og værdige måltider til ældre

22. september 2020: ​Hvordan kan vi sammen skabe værdige måltider med den ældres individuelle behov og præferencer i centrum? På denne temadag får du mulighed for at blive klogere på de ældres ernæringsmæssige behov og problemstillinger, samt mulighed for at gå hjem med en handleplan for at skabe værdige måltider, som kan søsættes i din praksis.

Hjemmeplejer og ældre mand taler sammen

Sted

Aarhus

Pris

0 kr.

Dato

22.09.2020

Tilmeldingsfrist

08.09.2020

Ledighed

Ledige pladser

Fakta

  • Uddannelsestype
    Konferencer og arrangementer

Om konferencen

  • ​På temadagen får du viden om og værktøjer til at arbejde med ernæringsrelaterede problemstillinger, samt mulighed for at styrke det faglige samarbejde omkring værdige måltider til ældre borgere.

    Temadagen tager udgangspunkt i din praksis og har fokus på at skabe løsningerne og nye muligheder i hverdagen.

    Du får:

    • Viden om mad og måltiders betydning for livskvalitet og sundhed
    • Viden om måltidets dimensioner set i et hverdagsliv- og værdighedsperspektiv
    • Færdighed i at beskrive og formulere mad og måltidsrelaterede problemstillinger i egen praksis med udgangspunkt i den enkelte borger
    • Færdighed i at identificere indsatsmuligheder
    • Kompetence til at iværksætte borgercentrerede forandringer i hverdagspraksis

    Udover spændende oplæg fra eksperter på området, skal du selv aktivt bidrage ind i temadagen med egne erfaringer og refleksioner. Sammen med de andre deltagere og med sparring fra underviserne får du inspiration til at udvikle din egen praksis.

  • Formålet med temadagen er, at du ruste dig til at iværksætte nye initiativer, ny praksis og/eller handleplaner på ældreområdet. Du får en større faglig forståelse for de udfordringer og muligheder der er tilknyttet ernæring og måltider hos ældre i din praksis, og at du opnår kompetencer til at arbejde med værdighed i ældreplejen i relation til ernæring og måltider.

    I løbet af temadagen berøres følgende emner:

    • Ernæring til ældre borgere
    • Måltidets kvalitet
    • Måltidets tilgængelighed
    • Måltidets oplevelse

    OBS: Der vil blive taget billeder og optaget video i løbet af aktiviteten til brug på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, sociale medier og tryksager.

  • ​Sundhedsprofessionelle såsom sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, diætister, social- og sundhedsassistenter, der arbejder kommunalt med ældrepleje - både offentlige og private leverandører.

    OBS: Ved tilmelding videregives E-mail adresse til Videnscenter for værdig ældrepleje/Sundhedsstyrelsen, så de kan invitere til gratis netværksaktiviteter for medarbejdere i ældreplejen, som har deltaget på kursus eller uddannelse.

  • ​Oplyses senere.

Kontakt

Avatar-profilbillede-Q.jpg

Faglig kontakt